vlada cg / - VLADA CG
25/10/2023 u 07:33 h
A. GajevićA. Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Damjanović: Monstat i ova Vlada spremni za popis; Abazović: Rebalansa nema zbog Skupštine

- Vlada će pokušati da nađe rješenje za određene sportske kolektive. Naši rekordni prihodi su tu, ali postoji dio sistema koji je nefunkcionalan - naglasio je Abazović

Ministar finanasija Aleksandar Damjanović, poručio je da su ova Vlada i Monstat spremni da sprovedu popis od 1. do 15 novembra.On je pozvao Upravu policije da se angažuje povodom zahtjeva Monstata oko procjene bezbjednosti popisivača i instruktura.

Tokom sjednice Vlade bilo je riječi i o rebalansu budžeta, pa je premijer Dritan Abazović rekao da novca za pomoć sportskim savezima i kolektivima ima, ali da je isplata nemoguća jer nije usvojen rebalans budžeta, zbog izostanka rada Skupštine.

Tok sjednice:

Ministar finansija Aleksandar Damjanović saopštio je da je juče bio problem u SO Ulcinj te naveo da je tamo ometan rad popisivača i da je napravljena službena zabilješka i da je MONSTAT obavijestio policiju.

- Monstat je zajedno sa ovom vladom spreman da sprovede popis od 1. do 15 novembra - kazao je Damjanović.

On je uputio molbu Upravi policije da se angažuje povodom zahtjeva Monstata o procjeni bezbjednosti popisivača instruktora i popisivača koji im je upućen 16. i 23. oktobra.

Premijer Dritan Abazović naglasio je da nema smetnji da popis počne.

- Nova vlada može legitimno da donosi odluke. Za nas je pitanje popisa arhivirano i svaka radnja može da počne. Hoće li odlaganje popisa stvoriti troškove i konfuzije ostaje da se vidi - naglasio je premijer.

Rebalansa nema zbog Skupštine

Damjanović je kazao da je ova Vlada šest mjeseci obezbjeđivala nesmetano funkcionisanje države bez pomoći Skupštine.

- Skupština je od prvog januara imala samo 16 radnih dana radna u plenumu, a od 1. maja tri radna dana. Nova Vlada treba ima prioritet da se rebalans budžeta raspravi i da se obezbijedi da se sve obaveze na vrijeme realizuju - kazao je Damjanović

Premijer Dritan Abazović je kazao da rebalansa budžeta nema zbog Skupštine.

- Vlada će pokušati da nađe rješenje za određene sportske kolektive. Naši rekordni prihodi su tu, ali postoji dio sistema koji je nefunkcionalan - naglasio je on.

Morsko dobro 16 miliona eura prihoda

Abazović je naveo da je Morsko dobro ostvarilo 2021. godine ostvarilo 3,5 miliona eura prihoda, a da je to preduzeće 2023. ostvarilo 16 miliona, te da su planirani prihodi 20 miliona eura.

- Osam brodova je u vlasništvu Crne Gore- dodao je on.

Vlada je usvojila informaciju o izgradnji i finansiranju Olimpijske kuće i parka u Podgorici.

- Odlična infomacija, pohvale Ministarstvu sporta i mladih na inicijativi - naveo je Abazović.

Konkurs za izgradnju Muzeja

Raspisan je konkurs za izgradnju Muzeja savremene umjetnosti u glavnom gradu.

- Ovo je informacija mjeseca. Trbaće vrijeme i orgroman novac. Nova vlada treba da uzme ovo kao prioritet i čestitam na otvaranu ovog konkursa - dodao je Abazović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
VLADASJEDNICA
17. maj 2024 14:32