/ - Фото: Скриншот
11/02/2022 u 15:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Ђукановић: Квалитет образовања кључни проблем нашег друштва

У свијетлу чињенице да је 2022. година младих представили су идеју о организовању дијалога са предсједником уз учешће представника свих организација које окупља Мрежа

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас представнике Мреже за младе Црне Горе, савеза који окупља око 40 омладинских организација, с циљем заступања интереса младих и креирања рјешења за системске изазове са којима се суочавају.

Уз захвалност за пријем, представници Управног одбора Мреже упознали су предсједника са, по њиховом мишљењу, најакутнијим проблемима младих у црногорском друштву, истичући да им је циљ да у сарадњи са надлежним државним органима понуде рјешења у корист перспективе младих људи у Црној Гори, наводи се у саопштењу Кабинета Ђукановића. 

У Управном одбору Мреже као кључна поља на којима треба дјеловати препознају рјешавања питања незапослености, усклађивања образовног система са потребама тржишта рада и стамбено осамостаљивање младих, како би своје животно и професионално опредјељење везали за Црну Гору.

-На тој линији, истакли су неопходност измјене законских аката који на директан или индиректан начин уређују питања која се тичу младих. Такође, иницирали су и осмишљавање политика које ће младима, посебно на сјеверу, отворити простор за најшири друштвени активизам, како не би био заробљен у политичким, националним и вјерским оквирима- пише у саопштењу. 

У свијетлу чињенице да је 2022. година младих представили су идеју о организовању дијалога са предсједником уз учешће представника свих организација које окупља Мрежа.

-Предсједник Ђукановић им је честитао на формирању репрезентативног Савеза истичући да су проблеми младих дио укупног друштвеног контекста и да се у том смислу могу и рјешавати. Уз оцјену да Мрежа треба да буде глас који ће подстаћи савјест друштва да се траже рјешења за изазове са којима се млади сусријећу, посебно је нагласио да је квалитет образовања кључни проблем нашег друштва којем се треба најтемељније посветити. То је нарочито важно за обезбјеђивање препознатљивости и конкурентности малих земаља у глобализованом свијет- поручио је предсједник Ђукановић. 

Поред овог, сугерисао је да кроз своје дјеловање снажно потенцирају питање развоја Црне Горе кроз пуну афирмацију њених ресурса у циљу повећања запослености, нарочито у дијелу који се односи на младе.

-Са задовољством је прихватио иницијативу за организовање дијалога којем би присуствовали и представници извршне власти уз поруку да рачунају на његово пуно партнерство-наводи се у саопштењу. 

Састанку Мреже за младе Црне Горе присуствовали су предсједник Управног одбора Милош Марковић, потпредсједница Андријана Радовић и чланови Јован Бојовић и Милена Шћепановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 02:41