/ VEBER I ĐUKANOVIĆ
25/07/2022 u 15:55 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Đukanović odlikovao njemačkog ambasadora Ordenom crnogorske zastave drugog reda

Predsjednik je iskazao izuzetno poštovanje za doprin os ambasadora Vebera unapređenju međudržavne saradnje i dalje snaženje povjerenja i prijateljstva dvije zemlje

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je u oproštajnu posjetu ambasadora SR Njemačke Roberta Vebera i tom prilikom ga odlikovao visokim državnim priznanjem, Ordenom crnogorske zastave drugog reda, koje se dodjeljuje za naročite zasluge za Crnu Goru.

Predsjednik je iskazao izuzetno poštovanje za doprin os ambasadora Vebera unapređenju međudržavne saradnje i dalje snaženje povjerenja i prijateljstva dvije zemlje.

- Jednako tako i za profesionalnost i otvorenost da razumije ono što su potrebe i ambicije građanske i evropske Crne Gore i potrebe naše zemlje tokom vremena pandemije. Uz ocjenu da obostrano imamo razloga za ponos unaprjeđenjem saradnje u oblasti kulture, ocijenio je da su tokom Veberovog mandata postavljeni i dobri temelji za unaprjeđenje poslovne saradnje uključujući formiranje udruženja nemačkog biznis kluba. Zahvalio je ambasadoru i na posvećenom diplomatskom angažmanu, koji je obilježio vidan stepen komunikacije dvije zemlje na najvišem političkom nivou, što je još jedan razlog za ocjenu izuzetno uspješnog mandata koji je podigao odnose Crne Gore i Njemačke na viši nivo- navedeno je saopštenjem.

Ambasador Veber je zahvalio predsjedniku na visokom priznanju ističući da je počastvovan ovim činom.

On je naglasio da nije tajna da voli Crnu Goru, i da je sa velikim zadovoljstvom radio za dobro Crne Gore i međudržavnih odnosa tokom svoje diplomatske misije, koju su obilježile četiri politički interesantne i intenzivne godine i dinamična komunikacija.

- Uz nadu da je uspio da pruži lični doprinos kvalitetu bilateralnih odnosa, kazao je da mandat završava sa osjećajem velikog prijateljstva i gostoprimljivosti Crnogorki i Crnogoraca. U Crnoj Gori nikada nijesam bio stranac, već dobrodošao, i dalje ću ostati lično posvećen Crnoj Gori- poručio je Veber.

Đukanović i ambasador Veber nastavili su razgovor o aktuelnim unutrašnjim, regionalnim i evropskim pitanjima za ručkom, koji je u njegovu čast priredio predsjednik.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:16