Данијела Ђуровић / - Скупштина Црне Горе
30/09/2022 u 16:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Đurović: Neću biti prepreka ako Lekić dobije mandat

Nadam se da neće niko dovesti do destabilizacije Crne Gore, dodala je ona

Predsjednica parlamenta Danijela Đurović poručila je da neće podnijeti ostavku, te poručila predsjedniku Milu Đukanoviću da ne tumači ustav kreativno.

Ona je kazala da su danas na kolegijumu imali raspravu oko sazivanja sjednice na kojoj bi imali raspravu oko sudija Ustavnog suda.

- Utvrdili smo kandidate za Ustavni sud koji bi bili razmatrani 21. oktobra. Prije datuma lokalnih izbora imaćemo sjednicu oko Ustavnog suda, pozivam sve parlamentarce da nađemo dogovor kako bi izabrali sudije i obezbijedili funkcionalnost Ustavnog suda i pokazali da parlament funkcioniše. Nadam se da neće niko dovesti do destabilizacije Crne Gore, dodala je ona.

Navela je i da je juče usvajanjem rebalansa pokazano da parlament funkcioniše.

- Postoji mogućnost da predsjednik države ukazom raspusti parlament. Pozivam Đukanovića da ne tumači kreativno ustav. Parlament funkcioniše i pokazaće da funkcioniše u narednom periodu, dodala je ona.

Đurović je istakla da bi podnošenje ostavke iniciralo njenu krivicu.

- Da ne bi bilo nejasnoća u tom pravcu, spremna sam da ponovim da eventualno, ukoliko bi došlo do situacije da Miodrag Lekić, ja neću biti smetnja u formiranju nove parlamentarne većine. Ukoliko funkcija predsjednika Skupštine ne pripadne SNP-u, ja sam u tom trenutku spremna da podnesem ostavku, uvjerava ona.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 19:36