/ - FOTO: PORTAL RTV BUDVA
22/03/2024 u 14:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Jasna Dokić izabrana za potpredsjednicu SO Budva

Jasna Dokić izabrana je za potpredsjednicu Skupštine opštine Budva. Njen izbor podržalo je 17 odbornika DF-a, odbornik SNP-a, kao i nezavisni odbornik Mladen Kažanegra. Protiv su bili odbornici Demokrata, GP URA i SDP.

Predsjednik Skupštine opštine Budva Nikola Jovanović je na današnjoj sjednici lokalnog parlamenta poručio da neće dozvoliti uvođenje prinudne uprave, te da će se "kao i u ljeto 2020. braniti", prenosi RTV Budva.

- Zahvaljujući Budvi, našemu otporu, mi smo smijenili režim DPS-a i nemamo problem da smijenimo i ovaj režim. 30 godina smo se borili protiv DPS-a, a nema te Vlade koju takođe nećemo istim žarom napadati, a možda mnogo brže srušiti. Ako ova Vlada misli da se ponaša kao vlada Duška Markovića, ako je Milojko Spajić jednako Duško Marković, Maraš Dukaj jednako Suzana Pribilović, neka pošalju Upravnu inspekciju - poručio je Jovanović.

Jovanović: Nećemo dozvoliti prinudnu upravu, dočekaćemo Upravnu inspekciju i SAJ kao i 2020.

Krsto Radović iz Demokrata je poručio Jovanoviću da "neće moći da blokira grad".

- Nije mi pametno prijetiti u mojoj kući. 2020. godina nije bio udar na vas, nego na mene i na gospodina Carevića. To što ste se vi prikačili i dali podršku,pa poslije toga politički profitirali, to je druga priča i to je fakat. Ono što je meni žao, što ste upravo vi gospodo iz koalicije, kako god da se zovete sad i koja god da ste partija, vi koji ste većina, bagatelisali, relativizovali sve ono tada ibacili pod noge ovaj grad i danas doveli u moralni sunovrat kakav ne pamtim - rekao je Radović.

Radović je rekao da im nije potrebna ni policija ni inspekcija i da će ih iz Skupštine istjerati narod motkama.

Jovanović je nakon toga Radoviću oduzeo riječ i rekao da nema potrebe da vještački povisuje ton i pravi performans.

- Dozvolićete da je ovo malo moja kuća iz svih onih ljudi koji su ovdje došli,ja vam ne prijetim, nije ovo samo vaša kuća malo i moja kuća, to što sam ja iz Mojkovca nema nikakve veze, ovo je kuća iz svih onih koji su došli u ovaj grad doselili se, nijesmo građani drugog reda i neću dozvoliti na taj način da se obraćate - naveo je Jovanović.

Odbornici opozocionog DPS-a napustili su današnji nastavak sjednice lokalnog parlamenta u Budvi optužujući Jovanovića da mimo zakona održava zasijedanje.

- Vi kao predsjednik Skupštine i kao dugogodišnji pravnik odlično znate, ova sjednica koju smo započeli na jesen 2023. godine, morala je biti završena u roku od tri mjeseca. Ovo danas nije sjednica skupštine, ovo je neka vrata političkog sastanka - saopštili su iz budvanskog DPS-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. jul 2024 14:08