/ - FOTO: RTVNK
09/11/2022 u 14:20 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Jelušić: Političke elite žele da sačuvaju moć, a ne da rješavaju probleme

Umjesto da se rješavaju krucijalna pitanja na dobrobit svih građana, nastoji se sačuvati sve ono što je bio cilj političkih elita-prostor moći, poziciju moći, sve ono odakle se može odlučivati o svemu, kazala je Jelušić

U Crnoj Gori se suočavamo sa sve rastućim populizmom, kazala je gostujuči u emisji Kontak RTV Nikšić, Božena Jelušić poslanica GP URA i predsjednica Odbora za rodnu ravnopravnost.

- Crna Gora je dugo hibernirala u jednom tridesetogodišnjem periodu ušuškanosti i proizvela jednu nepromjenljivosti u režimskom i u opozicionom dijelu. Sada se suočavamo sa jednom vrstom endemske površnosti i nespremnosti da se političke elite uhvate u koštac sa najvažnijim pitanjima i problemim zajednice- smatra Jelušić.

Komantarišući sve češće navode da su građani već duže zanemareni u političkoj utakmici, da prioritet imaju neka druga pitanja, a ne ona koja su od suštinskog značaja za život ali i razvoj društva, Jelušić ističe da je to posljedica želja i moći političke elite, ali i samih građana.

-Umjesto da se rješavaju krucijalna pitanja na dobrobit svih građana, nastoji se sačuvati sve ono što je bio cilj političkih elita-prostor moći, poziciju moći, sve ono odakle se može odlučivati o svemu. To je nedosanjan san svih političkih partija, političkih centara, a cijenu svega toga plaćaju građani. Međutim i građani su ušli u tu igru. Politička polarizacija i političke igre partija i sve rastući populizam, koji nije karakterističan samo za Crnu Goru, mada kod nas ima posebne oblike i rascvjetavanja, zahvatio je i same građane. Zbog toga i imamo ovakvo stanje danas u crnogorskom društvuć- naglašava Jelušić.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 19:49