Miodrag Lekic, Sastanak parlamentarne vecine oko formiranja nove vlade / MIODRAG LEKIC, SASTANAK PARLAMENTARNE VECINE OKO FORMIRANJA NOVE VLADE - LAZAR RUZIC
20/03/2023 u 11:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Lekić: 44. Vlade će biti, želim uspjeh mandataru

Želim da vjerujem da dolazi vrijeme kada ćemo na osnovu pravila demokratije praviti vlade, a bez takvih uticaja, jer nas je to već značajno koštalo, kazao je Lekić

Skupština Crne Gore ponovo je usvojila izmjene i dopune Zakona o lokalnoj samoupravi.

Lider DEMOS-a Miodrag Lekić na početku sjednice, govoreći o njemu dodijeljenom mandatu za sastav nove vlade, kazao je da nije postignuta većina za formiranje izvršne vlasti.

Saopštio je i da se niko nije miješao u formiranje te vlade, ni spoljni ni unutrašnji faktori.

„Želim da vjerujem da dolazi vrijeme kada ćemo na osnovu pravila demokratije praviti vlade, a bez takvih uticaja, jer nas je to već značajno koštalo“, kazao je Lekić i poručio da će 44. Vlada svakako biti formirana, piše portal RTCG.

„44. Vlade će biti, želim uspjeh mandataru i ozbiljniju većinu i ulazimo u jedan novi tok izbornih procesa“, poručio je Lekić.

Skupština je danas ponovo odlučivala o zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi, koji je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović vratio na ponovno odlučivanje. Taj zakon je Skupština ponovo izglasal sa 41 glasom za.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 05:03