/ - MILATOVIć I LAJčAK
15/06/2023 u 18:55 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Milatović sa Lajčakom: Crna Gora je najnaprednija u procesu ulaska u Evropsku uniju

Složili smo se u okviru tih razgovora da je vrlo važno da Crna Gora sada nakon parlamentarnih izbora dobije što prije jednu stabilnu proevropsku i proreformsku vladu, naveo je Milatović

Predsjednik Crne Gore Jakova Milatovića nakon sastanka sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i ostala pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslavom Lajčakom kazao je da je Crna Gora je najnaprednija u procesu ulaska u Evropsku uniju.

-Prvog dana Prespa Foruma za dijalog imao sam brojne sastanke od kojih su možda najznačajniji sastanci sa izaslanikom Njemačke vlade za Zapadni Balkan gospodinom Saracinom, izaslanikom vlade Velike Britanije gospodinom Pičom i sa gospodinom Lajčakom. Složili smo se u okviru tih razgovora da je vrlo važno da Crna Gora sada nakon parlamentarnih izbora dobije što prije jednu stabilnu proevropsku i proreformsku vladu i ja sam negdje svojim sagovornicima iskazao i moje očekivanje u tom pravcu- kazao je Milatović.

On je doao da je iskazao ulogu Crne Gore kao dobrog susjeda na Zapadnom Balkanu, kao zemlje koja zaista želi aktivno da učestvuje na dobar način u rješavanju svih otvorenih pitanja koja možda trenutno postoje u regionu Zapadnog Balkana, a u cilju što bržeg pozicioniranja upravo regiona Zapadnog Balkana kao sastavnog dijela Evropske unije.

-Crna Gora je najnaprednija u procesu ulaska u Evropsku uniju i još jednom sam istakao važnost da se taj proces, kada je Crna Gora u pitanju, zaokruži što prije na benefit i Crne Gore i kao dobar signal svim ostalim zemljama Zapadnog Balkana i naravno zemljama istočne Evrope- zaključuje on.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

12. maj 2024 02:25