/ Андрија Николић
28/09/2021 u 14:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Николић: Министар Радуловић злоупотријебио дипломатске представнике , поднијели смо приједлог за разрјешење

Николић је изнио свој став да је министар Радуловић грубо злоупотријебио положај и ставио Министарство вањских послова у службу ширења опасних спинова које лансирају београдски таблоиди

Члан Предсједништва и посланик ДПС у Скупштини Црне Горе Андија Николић саопштио је да су данас поднијели приједлог за интерпелацију и разрјешење министра вањиских послова Ђорђа Радуловића.

Он је рекао да је то учињено јер је министар Радуловић срозао активности Министарства вањских послова на ниво приземне пропаганде упутивши инструкцију нашим амбасадама како да информишу земље домаћине о догађајима на Цетињу 4. и 5. септембра, и то дан прије него што је формирана Комисија Бироа за оперативну комуникацију Владе Црне Горе која тек треба да провјери понашање свих актера и црногорске полиције.

Николић је изнио свој став да је министар Радуловић грубо злоупотријебио положај и ставио Министарство вањских послова у службу ширења опасних спинова које лансирају београдски таблоиди јер, како је то истакао, није навео на основу којих података и по чијем налогу је саставио инструкцију за наше дипломатско-конзуларне представнике, нити који Владини ресори су доставили информације Министарству вањских послова. 

- Без званичних извјештаја о догађајима на Цетињу Министарство вањских послова утврдило је да је ,,полиција дјеловала професионално” и сву кривицу покушало да припише представницима опозиције и предсједнику Црне Горе, представљајући их као екстремисте- истакао је члан Предсједништва ДПС.

Његово мишљење је да је понижавајуће за Црну Гору да министар вањских послова у међународној јавности покреће субверзивну акцију против предсједника сопствене државе, злоупотребљавајући у те сврхе дипломате Црне Горе, а да само пар дана касније као члан државне делегације у Њујорку, наступа и сједи  са шефом делегације предсједником Ђукановићем.

На крају Николић је констатовао да је од именовања на функцију министар вањских послова Ђорђе Радуловић показивао некомпетентност, али и непознавање и непоштовање закона и Устава Црне Горе, те поручио да је овај посљедњи скандал само један у низу недостојних потеза овог министра.

- Зато разријешење министра вањских послова Ђорђа Радуловића, представља минимум одговорности неопходан за заустављање даље компромитације међународног угледа Црне Горе- закључио је Андрија Николић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 11:38