/ SKUPŠTINA CG
20/12/2022 u 12:34 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Odložena rasprava o tome da li je Đukanović povrijedio Ustav

Predjednica parlamenta Danijela Đurović odložila je na današnjoj sjednici Skupštine Crne Gore raspravu o Predogu za pokretanje postupka za utvrđivanje da li je predsjednik Crne Gore povrijedio Ustav

Predjednica parlamenta Danijela Đurović odložila je na današnjoj sjednici Skupštine Crne Gore raspravu o Predogu za pokretanje postupka za utvrđivanje da li je predsjednik Crne Gore povrijedio Ustav. Kao razlog je navela da predlagač nije u mogućnosti da prisustvuje sjednici.

U toku je sjednica Skupštine Crne Gore. Na dnevnom redu sjednice je Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Crne Gore i Rumunije o socijalnom osiguranju; Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o industrijskim emisijama.

“S obzirom na nemogućnost predlagača da prisustvuje danas, tačku 23 odlažemo za raspravu drugog dana”, kazala je ona.

Predlog za pokretanje postupka za utvrđivanje da li je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović povrijedio Ustav podnio je 41 poslanik stare-nove parlamentarne većine.

U Predlogu se navodi da "nakon izglasavanja nepovjerenja 43. Vladi Crne Gore 19. avgusta 2022. godine, predsjednik Crne Gore nije predložio Skupštini mandatara za sastav nove Vlade", piše rtcg portal.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 00:55