Малагурски на пројекцији филма у подгоричком Саборном храму / - Митрополија
25/06/2021 u 16:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Погледајте како су Малагурског дочекали у Херцег Новом: Полиција спријечила инцидент

Полиција је спријечила инцидент између противника и присталица рада Малагурског испред дворане Парк.

Вечерас је премијера филма Бориса Малагурског "Подељена земља" у Херцег Новом у Дворани "Парк". Иако је премијера заказана за 17 часова велики број грађана се окупио да поздрави аутора филма.

Како је вријеме одмицало, пристизало је још грађана. Тада је полиција  спријечила инцидент између противника и присталица рада Малагурског испред дворане Парк. Група грађана која не подржава рад Малагурског  поручили је да он није добродошао у Херцег Нови. Већи број службеника полиције је ангажован како би спријечио евентуалне сукобе поводом овог догађаја.

Документарни филм говори о дешавањима у Црној Гори и превирањима у друштву који су кулминирали парламентарним изборима 2020. године. На званичном сајту продукције наводи се да је “Црна Гора: Подељена земља” дугометражни документарни филм српско - канадског редитеља Бориса Малагурског, снимљен уз благослов блаженопочившег митрополита Амфилохија и митрополита Јоаникија. Филм анализира историјске узроке друштвених подјела у Црној Гори и покушава да одговори на питање ко профитира од вишедеценијске поларизације друштва. У филму се представља последњи интервју са митрополитом Амфилохијем, као историјски запис од националног значаја. Такође су интервјуисани предсједник Владе Црне Горе Здравко Kривокапић, министар правде Владимир Лепосавић, академик Матија Бећковић и историчар Јован Маркуш.

Режисер филма је постао познат документарним филмом „Тежина ланаца“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 23:26