Фото: Д. С.
21/06/2021 u 18:35 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић у посјети Бару

Предсједник Ђукановић је казао да је барска општина узорна општина када је у питању развој Црне Горе

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић започео је данас радну посјету Бару обиласком радова на надвожњаку према Бјелишима, са приступном саобраћајницом и кружним током.

Према ријечима предсједника Општине Душана Раичевића, радови на изградњи кружног тока и саобраћајнице према новосаграђеном надвожњаку у Бјелишима биће завршени за седам дана.

- Имали смо прилику да упознамо предсједника Ђукановића са свим оним активностима које локална управа спроводи у периоду нешто мало краћем до двије године. Половина тог мандата су биле потпуно нерегуларне околности, прије свега изазване пандемијом Ковид 19. Али, такође смо били у прилици да предсједника упознамо и са оним инфраструктурним радовима који се реализују на територији наше општине, било у области водоснабдјевања и одвођења отпадних вода, саобраћајне инфраструктуре, пројеката од општег интереса, али такође и да кроз комуникацију презентујемо прије свега да смо настојали успјешно да креирамо успјешан бизнис амбијент, који је довео до тога да ми данас у Бару имамо значајне развојне пројекте, посебно у области туризма. Вриједност тих пројекта је близу 200 милиона еура.

Предсједник Ђукановић је казао да је барска општина узорна општина када је у питању развој Црне Горе.

- Драго ми је и да ни ванредне околности у којима смо живјели у последњих годину ипо дана нису спријечили ову гарнитуру људи који управљају барском оптшином да обаве свој дио посла. Данас сам имао могућност да се на терену упознам са завршним радовима на једној саобраћајници, дионици у општини Бар, али и кроз увид у видео материјал и оно што је рађено на развоју инфрастуктуре готово три године, што свједочи да се радило интезивно и одговорно, и да се доприносило развоју Бара у претходном периоду. Озбиљна су и средства прије свега из локалне касе уложена у саобраћајну и комуналну инфраструктуру, а подршка државе је могла бити и већа, и мислим да ће свакако бити већа у годинама које слиједе, јер постоји апсолутно свијест у врху државе да је Бар не само узор развоја, већ озбиљна локомотива која може да повуче економски и друштвени развој државе у цјелини. Кроз разговоре са представницима Савјета за економски развој схватио сам да и даље у предузећима која раде на простору општине Бар има и довољно промишљености и довољно одлучности да се настави са развојем привредних дјелатности. Посебно ме радује тај развој предузетништва укључујући и женско предузетништво - казао је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:09