Danilo Šaranović / - FOTO: DEMOKRATE
20/01/2023 u 13:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Šaranović: U ponedjeljak moguće zakazati sjednicu Skupštine

Inicijativu za sazivanje vanredne sjednice Skupštine Crne Gore nije potpisao jedan poslanički klub, a obećao je da će potpisati do ponedjeljka, time bi se stvorili uslovi da u ponedjeljak bude zakazana vanredna sjednica i omogući formiranje vlasti u Podgorici, naveo je on

Poslanik Demokratske Crne Gore koji je u jedno i nosilac liste te partije na izborima u Podgorici Danilo Šaranović kazao je na pres konferenciji da inicijativu za sazivanje vanredne sjednice Skupštine Crne Gore na kojoj bi se ponovo glasalo o Zakonu o lokalnoj samoupravi nije potpisao samo jedan poslanički klub, koji je obećao da će to uraditi u ponedeljak. Time bi se, kako je naveo, stvorili uslovi da u ponedjeljak bude zakazana vanredna sjednca, a time i omogućilo formiranje vlasti u Podgorici.

On nije želio da kaže o kojem poslaničkom klubu se radi. Šaranović je naveo i da je Ivan Vuković spreman na preduzimanje svih nedozvoljenih radnji "kako bi sebi kupio još koji mjesec na poziciji gradonačelnika Glavnog grada."

- Ušli smo u četvrti mjesec od izbora u Podgorici, građani nas pitaju kada će se konačno formirati vlast u Podgorici. Na predložene izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi predložili smo amandmane kojima se omogućava tranzicija vlasti u skladu sa izbornom voljom građana. Time što je vratio Zakon, predsjednik Milo Đukanović pridružio se opstrukciji, istakao je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 08:41