Скуп у Никшићу / - фото: Б.Б.
06/03/2022 u 18:40 h
Biljana Brašnjo, Blaženka GolubovićBiljana Brašnjo, Blaženka Golubović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Скуп подршке Никшићана Русији: Руси бране православно становништво у Украјини

Народе, треба све политичаре оловком прекрижити. Гдје су српски представници са народом на протестима, а у Скупштини се чују. Сви наводно уз нас а видимо како су они са народом, истакао је Ђоковић

На никшићком Тргу Шака Петровића окупили су се грађани у знак подрше Русији. Скуп се одржава у организацији Седмог батаљона, Завjетника - Тврдош, и група Никшићани и Ступови.

Грађанима се обратио Веселин Ђоковић који се захвалио окупљеним  суграђанима што су изашли да заједно подрже браћу православну земље Русије и одају им признање што устадоше да у 21. вијеку да одбране православно становништво у Украјини.

- Понављамо им вечерас, нисмо ми за рат, а посебно између православног братског народа. И птица на грани зна да је Русима овај рат наметнут од НАТО-а и Америке и криминалних групација које расипају дрогу по свијету да би одржавали НАТО. Пуних осам година се патријарх Кирил моли на литургији у Храму Христа спаситеља да наша браћа и сестре не гину у Донбасу, а цио свијет ћути. Нису могли Руси да гледају како народ страда у Доњецку и Луганску гдје је од 2014. убијено око 14 хиљада људи - казао је Ђоковић.

image

Веселин Ђоковић

- фото: Б.Б.

Како је истакао, на многим спомен-обиљежјима су исписана имена убијене дјеце, а свијет ћути пред тим злочинима када то организује НАТО.

- Мислим да је Дритану Абазовићу било људскије јуче да је повео Ескобара мало до Мурина, да види жртве НАТО-а и да га сврати у Даниловград да види гдје је пала прва жртва, млади војник на одслужењу војног рока из Србије. Напротив, Абазовић најављује увођење још јачих санкција Русији, али хоће уз помоћ Ескобара да дође до власти. Има ли ишта срамније у Црној Гори данас но бити послушник страних амбасада и ЕУ под командом НАТО-а - казао је Ђоковић.

image

Никшићани уз Русе

- фото: Б.Б.

Како је истакао, политичари ће урадити све што им они нареде да ураде у нашој дивној Црној Гори, а њих што подржавају Русе нема чиме их нису назвали и што нису измислили.

- Нас Србе и слободне грађане као и припаднике 7. батаљона који смо организовали ове протесте називају удбашима, а ко нас је назвао но демократи. Али брзо ће избори и они ће поново од Срба тражити глас. Народе, треба све политичаре оловком прекрижити. Гдје су српски представници са народом на протестима, а у Скупштини се чују. Сви наводно уз нас, а видимо како су они са народом - истакао је Ђоковић.

Навео је да посланици од народних пара и сиротиње све ово муте и лажу.

- Срамота ко нас представља пред свијетом. Срби у Црној Гори немају представника и српски народ ће се бранити сам до краја. Народе, казнимо све који хоће да нам узму вјеру и нацију. Срби, нема назад, иза је Русија - поручио је Ђоковић.

Окупљеним Никшићанима обратио се и Мишо Секуловић у име Завjетника -Тврдош и Православног братства Ступови.

- Браћо и сестре у Христу, Русија као заштитница пратила је Црну Гору током историје која је обиљежила вјековну борбу Црне Горе за слободу. Несебично, Русија је помагала Црну Гору у политичком, друштвеном, културном животу, тако да је од примарног значаја сачувати братски однос православних држава које су повезане духовно. Наши односи који датирају од Петра Великог и ријечи владике Данила на скупу племенских главара, када је рекао: Ми хоћемо да смо са Руси, а Руси са нама, да се Божијом помоћи приближимо - поручио је Секуловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 12:31