/ - FOTO: YOUTUBE
22/02/2023 u 18:02 h
Danb portalDanb portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Spajić: Žalbu neću predati Ustavnom sudu, već građanima

Ovo nije kraj, ovo je tek početak borbe za oporavak i preporod Crne Gore. Nismo odustali, nisu nas zaustavili, zaključuje Spajić

Jedan od lidera pokreta "Evropa sad" Milojko Spajić obratio se javnosti podom aktuelne političke situacije koja se vezuje za njegovu kandidaturu za predsjedničke izbore.

-Poštovani građani Crne Gore, napisao sam žalbu na rješenje Državne izborne komisije (DIK). Danas ističe rok za podnošenje te žalbe. U DIK-u su zgazili sve zakonske i logičke postulate, a svečano su proglasili interesni-multilateralni brak ljubavi između DPS, DF, SNP i BS-a. Neka im je sa srećom! Ali zaključujemo da je osporeno jedno od osnovnih i Ustavom zagarantovanih građanskih prava - da birate i budete birani. To pravo, iako temelj demokratskog bića savremenog društva, u Crnoj Gori je postalo pitanje, kako oni kažu "političke volje DIK-a"- naveo je Spajić.

DIK obrazložila odluku: Nadležni da razriješe pitanja Spajićevih isprava

On je dodao da ovaj organ je svojim djelovanjem potpuno obesmislio postojanje i samog Ustavnog suda, koji kao što je poznato, već je dugo nefunkcionalan.

-Nepostojanje Ustavnog suda već je zloupotrebljeno: odlaganjem lokalnih izbora, odlaganjem parlamentarnih izbora nakon pada vlade, neproglašavanjem rezultata u Podgorici i prekrajanjem izbornih jedinica u sred izbornog procesa. Sigurno bi partije našle način da i moju žalbu zloupotrijebe i u ovom izbornom procesu.S toga, predati žalbu takvom, nepostojećem Ustavnom sudu, poslije opšteg sunovrata pravnog sistema u ponašanju DIK-a, bio bi apsurdan potez, uzaludan čin- smatra on.

Dodaje :"Zato dragi građani, ovu žalbu ja predajem vama, jer izgleda da danas u ovoj zemlji nema kome drugom da se žalba preda, nema kome da se žali, a ni požali":

-Vi ćete imati priliku da na sljedećim i svim narednim izborima svojim glasom odredite sudbinu zemlje, između ostalog, da utičete i na to da se nikad ne ponovi situacija u kojoj neki organ može selektivno da suspenduje Ustav, gazeći vaše građansko pravo.Poštovani građani, vi ste prepoznali nepravdu, jer je vaš odziv na poziv da krenemo ispočetka, snažniji nego ikad. Broj ljudi koji daju potpise kandidatu Evropa sad! Pokreta je ogroman i vaša energija oduševljava. Hvala vam na podršci, ali jasno vam je da ovu borbu da dovedemo do kraja, da pobijedimo sve strukture koje su decenijama, na vašu štetu, učestvovale u maskenbalu režima i opozicije- poručuje Spajić.

On je naglasio da "ovo nije kraj, ovo je tek početak borbe za oporavak i preporod Crne Gore".

-Nismo odustali, nisu nas zaustavili-zaključuje Spajić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 16:05