Pokret Evropa sad / - PRES POKRETA EVROPA SAD
15/03/2023 u 13:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Spajić: DPS radi na tome da Mandić prođe u drugi krug

Ovakva Vlada treba da se uozbilji, preuzme odgovornost, Damjanović treba da se uozbilji. Ne možete koristiti sredstva od ekonomskog državljanstva, koja ste prikazali u januaru, za pokrivanje troškova iz tekuće potrošnje, kazao je Spajić

Lider pokreta Milojko Spajić na pres konferenciji "jedinstveni DPS upravlja javnim finansijama” je kazao da “jedinstveni DPS” radi na tome da kandidat DF-a Andrija Mandić, prođe u drugi krug, kako bi pobjedu na kraju odnio Milo Đukanović.

Prema riječima Spajića budžet je napravljen da bi se Đukanović zadržao na vlasti.

Član Evrope sad Branko Krvavac govoreći o najnovijem zaduženju Vlade Crne Gore od 100 miliona kod Dojče banke je kazao da će ovo zaduženje imati više troškova u odnosu na zaduženje od 750 miliona, koje se desilo u vrijeme rukovodstva Spajića koji je za vrijeme 42. Vlade bio na čelu resora Ministarstva finansija.

- U budžetu za 2023. imate konstantan rast deficita, i morate do kraja godine da se zadužite 500 miliona do kraja godine. To predviđa ovaj Damjanovićev budžet. Ali, gdje se zadužiti? I taj aranžman sa MMF-om o kojem oni pričaju, to takođe nije sigurna mogućnost da se zadužimo - navodi Krvavac.

Spajić je ukazao i na to da trenutno stanje ne može riješiti Vlada u tehničkom mandatu.

 - Ovakva Vlada treba da se uozbilji, preuzme odgovornost, Damjanović treba da se uozbilji. Ne možete koristiti sredstva od ekonomskog državljanstva, koja ste prikazali u januaru, za pokrivanje troškova iz tekuće potrošnje. Vrijeme je da država prodiše - kazao je predsjednik PES.

Mislimo da je interes države i partija koje su na vlasti da se sad izađe na izbore i krene u rješavanje situacije, jer što budu duže tu ljudima će biti očiglednije koliko su oni zapravo pravili grešaka, kazao je Spajić.

- Parlamentarni izbori su rješenje i mislim da treba da se krene u sanaciju ove situacije što prije - kazao je Spajić odgovarajući na pitanje novjnara.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 06:23