Vuksanović Stanković  / - FOTO: DAN
28/11/2022 u 18:19 h
Milan SekulovićMilan Sekulović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Vuksanović Stanković: Ustoličenje na Cetinju je sve suprotno od onog za šta se mitropolit Amfilohije zalagao

Ne branim mitropolita Amfilohija, samo se prisjećam svega što je ostavio u nasleđe, kazala je ona

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković poručila je večeras na protestu ispred zgrade Skupštine Crne Gore da ne diskriminiše srpsku naciju u Crnoj Gori tim što Srpsku pravoslavnu crkvu naziva "Crkvom Srbije".

- Moja majka je Srpkinja. A zašto je zovem Crkvom Srbije? Zbog onoga kako je ustoličen mitropolit Joanikije. Onako se nikad nisu ustoličili srpski mitropoliti, nisu se dostavljali onako na Cetinje. Način na koji je mitropolit Joanikije ustoličen je sve suprotno od onoga za šta se mitropolit Amfilohije zalagao. Ne branim mitropolita Amfilohija, samo se prisjećam svega što je ostavio u nasleđe- kazala je ona. 

Poručila je da će se na protestu "suprostaviti hrabro anticrnogorskoj, velikosrpskoj i kleronacionalističkoj Crnoj Gori".

- Jedini izlaz su vanredni izbori, nećemo dozvoliti otvoreni Balkan i rušenje Crne Gore jer nas ima. Kvazi-premijer Dritan Abazović potpisuje sramni Temeljni ugovor sa Crkvom Srbije po naredbi zvaničnog Beograda zajedno sa predsjednicom Skupštine Danijelom đurović urušava koncept Crne Gore. Oni rade za interese tuđe države- zaključila je ona. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 08:49