Кривокапић и Давидовић / - Скриншот
29/07/2021 u 20:45 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Зашто се премијер састајао са Рашком, а са Даком ишао у стан код Драгиње и носио јој цвијеће?

- Треба ли да препричавам разговоре са све сликама цвијећа које сте доносили нашој бившој предсједници. Били гост у њеном стану. Па шта сте све говорили о неким људима у Парламенту - казао је, између осталог, предсједник СДП Рашко Коњевић.

На сједници Скупштине Црне Горе једна од најинтересантнијих расправ се водила на самом крају и тио мизмеђу предсједника СДП-а Рашка Коњевића и премијера Здравка Кривокапића. Коњевић је саопштио да се током формирања владе састао са Здравком Кривокапићем и да је том састанку присуствовао бизнисмен из Никшића Миодраг Дака Давидовић.

- Премијер мора бити озбиљан човјек. Замислите, кад бих ја био као Ви, па препричавао разговоре које сте водили са мном прије формирања Владе. Па сте послије говориили да тог Даку Давидовића не познајете, а долазили сте са њим. Слушали сте га фантастично. Треба ли да препричавам разговоре са све сликама цвијећа које сте доносили нашој бившој предсједници. Били гост у њеном стану. Па шта сте све говорили о неким људима у Парламенту - казао је, између осталог, Коњевић.

Подсјетимо, премијер Кривокапић је након формирања Владе неколико пута саопштио да не познаје Миодрага Даку Давидовића, иако се у јавности говорило да су чак и кумови.

Претходно, Кривокапић и Коњевић су имали бурну расправу око тврдње премијера да му се спремало хапшење. Кривокапић је након засиједања Скупштине казао да неће доћи на сједницу скупштинског Одбора у петак, гдје би требало да управо одговара на питања о овој изјави.

О тврдњи да му се спремало хапшење, премијер је истакао да је рекао што је рекао, а да институције система покажу мјеру дјеловања. Рекао је да то није информација без извора, а да тај који жели да докаже да то није тачно, нека поднесе кривичну пријаву.

- Врло често, манипулаторски, желите да кажете да нијесмо досљедни. Желите сјутра да кажете да сам слагао том изјавом. Не, ово је изјава која је тачна - рекао је премијер.

Коњевић је на то одговорио да премијер није ни трепнуо а да је изрекао лаж.

- Трепнули нијесте, а рекли сте лаж. Сагореће вас млађани сарадници. Пођите у архиву Министарства финансија, узмите правилнике. Нађите један правилник из 2013. године и видите чији је потпис. На ријеч сарадника ви их "опалите" у јавности. Тако сте се нашли и око изјаве да ће неко да вас хапси. И кажете, нека неко истражује. Па нијесте ви обичан грађанин, ви сте премијер. Не може премијер да буде шарлатан који прича шта хоће. Премијер мора бити озбиљан човјек. Замислите, кад бих ја био као Ви, па препричавао разговоре које сте водили са мном прије формирања Владе. Па сте послије говориили да тог Даку Давидовића не познајете, а долазили сте са њим. Слушали сте га фантастично. Треба ли да препричавам разговоре са све сликама цвијећа које сте доносили нашој бившој предсједници. Били гост у њеном стану. Па шта сте све говорили о неким људима у Парламенту. Нећу ја то да радим, али не можете тако са мном да се играте јер вас "пусти низ воду" ваш млађани министар. Играју се сарадници са Вама. Много сте озбиљнији човјек него што изгледа кад овдје дођете. Сагоре вас са полуинформацијама или нетачним информацијама. Не интересује мене Ваш извор, јер може бити само институцијални. Тужилаштво оптужује али не суди. Завршиће се и ово. Кад неко буде трагао за папирима Ваших млађаних министара, можда се и ту понешто нађе. Али ништа без папира. Чувајте се млађаних министара - закључио је Коњевић.

Кривокапић није одговорио на ове тврдење предсједника СДП.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 17:20