/ - SKRINšOT, FACEBOOK
27/09/2023 u 12:14 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Živković: Popis stanovništva treba odložiti

On je kazao da neko ima namjeru da zbrza na silu popis i da na bazi toga donese određene zaključke

Danijel Živković, funkcioner Demokratske partije socijalista kazao je na konferenciji za medije ispred te partije da je njihov stav da popis stanovništva  treba odložiti.

- Ako nam je cilj dobijanje relevantnih podataka, onda nosioci vlasti moraju imati sluha da se popis ne održava u ovakvom ambijentu. Ako je nekome cilj da zloupotrebljava i falsifikuje  podatke, onda je jasno šta je namjera onih koji sada vrše vlast u Crnoj Gori. Nisu ispunjeni ni tehnički uslovi, nisu utvrđene granice između nekih Opština...Nisu pripremljena ni upustva za popisivače...- kazao je Živković između ostalog.

Abazović: Popis stanovništva se neće odlagati

On je kazao da neko ima namjeru da zbrza na silu popis i da na bazi toga donese određene zaključke.

- Jasan je stav DPS-a. Popis je neophodno odgoditi i kada se bude održavao sprovesti monitoring od strane međunarodne zajednice -  kaza je on.

On je poručio da popis treba održati ali u drugačijem ambijentu, i da niko od njega ne bježi.

-Mislite li da je u redu da mjesec dana prije popisa nemamo metodologije... Kako će se izvršiti popis Opštine Budva, gdje je predsjednik tog grada u pritvoru..Metod od vrata do vrata, to mnoge zemlje više ne kroiste. U Crnoj Gori to je rizično. Ovaj popis se ne može sprovesti adekvatno. Moramo imati vjerodostojne podatke. Niko ne izbjegava popis, ali ovo nije ambijent u kojem treba da bude sporveden- smatra Živković.

On je podsjetio da je DPS zaslužan za mnogobrojne istorijske rezultate u Crnoj Gori.

- Mi smo sproveli unutarpartijske reforme i učinili jedinstvenim i snažnim DPS i spremni za buduće političke prilike. - naveo jeon.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. novembar 2023 02:47