/ -FOTO: VLADA CG
26/10/2022 u 14:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Marko Kovač šef Biroa za operativnu koordinaciju

Sjednici je prisustvovao i direktor Uprave policije Zoran Brđanin

Vijeće za nacionalnu bezbjednost kojim je predsjedavao predsjednik Vlade Dritan Abazović održalo je danas sjednicu na kojoj je, između ostalog, razmatrana analiza aktivnosti Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) na suzbijanju ruskog uticaja u crnoj Gori.

Na sjednici Vijeća odlučeno je da za koordinatora rada Biroa bude određen ministar pravde Marko Kovač.

Poseban osvrt je bio na lica u odnosu na koja su preduzete mjere, kao i određivanje koordinatora rada Biroa za operativnu koordinaciju.

- Agencija će nakon odgovarajućih konsultacija i drugih internih aktivnosti iz svoje nadležnosti dati odgovore na konkretna pitanja članova Vijeća u odnosu na sadržaj analize- piše u saopštenju Vlade. 

Sjednici je prisustvovao i direktor Uprave policije Zoran Brđanin.

image
-FOTO: VLADA CG

Vijeće za nacionalnu bezbjednost čine članovi: Marko Kovač, ministar pravde, Filip Adžić, ministar unutrašnjih poslova, mr Aleksandar Damjanović, ministar finansija, Boris Milić, vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, Milan Knežević, predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore i Mevludin Nuhodžić zamjenik predskednika Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 14:29