Абазовић и Фон Крамон / - SASAMATIC
08/09/2021 u 07:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Виола фон Крамон: Ђукановић и Вучић покушавају да дестабилизују Црну Гору

Ђукановић и његови сателити из ДПС-а боре се да спријече будуће кривичне истраге изазивањем међунационалних тензија, снажно подржани од свог бившег партнера Вучића, каже посланица Европског парламента

Устоличење митрополита Српске православне цркве Јоаникија у Цетињском манастиру показало је да ретроградне снаге и даље користе сваку прилику за дестабилизацију Црне Горе, оцијенила је у писаној изјави посланица Европског парламента Виола фон Крамон.

- Усклађени у свом циљу да сруше прогресивне, про-ЕУ и про-НАТО снаге у црногорској влади, предсједник Црне Горе Мило Ђукановић и његови сателити из ДПС-а боре се да спријече будуцће кривичне истраге изазивањем међунационалних тензија, снажно подржани од свог бившег партнера, предсједника Србије Александра Вучића, који даље користи СПЦ за своје политичке циљеве у Црној Гори -. навела је еуропосланица, а преноси Н1.

Фон Крамон је поручила да су напетости и сукоби на и око Цетиња узроковани политичком инструментализацијом религије крајње неодговорни и неприхватљиви.

Додала је да иако Црна Гора има обавезу да поштује право на слободу мирног окупљања и слободу вјероисповјести својих грађана, не би требало да трпи ратнохушкачку кампању коју су организовали њен предсједник Ђукановић и београдски медији који су под контролом предсједника Вучића.

- Чврсто вјерујемо да је Покрету УРА и другим прогресивним, проевропским снагама у Црној Гори потребна снажна међународна подршка како би се одупријели тим сталним напорима за дестаблизацијом. Искрено се надамо да ће црногорске безбједносне и обавјештајне снаге, којима координирају потпредсједник владе Дритан Абазовић и чланови његовог тима, наставити да чувају мир и стабилност земље, као и да ће имати импресивне резултате у борби против организованог криминала - поручила је Фон Крамон.

Такође је изразила увјерење да ће Црна Гора наставити своје интеграције у ЕУ и преко потребне реформе које ће донијети правду, просперитет грађанима и миран суживот мултиетничког и мултиконфесионалног друштва.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 22:05