/ Foto: gov.me
23/09/2021 u 19:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Висок степен реализације обавеза из Поглавља 30

Шефица Радне групе за то поглавље Аида Салагић Цековић казала је да је у питању поглавље које је хоризонтално повезано с великим бројем других поглавља

Све преостале обавезе из Програма приступања Црне Горе ЕУ за 2021. годину које се односе на поглавље 30 – Вањски односи, биће реализоване до краја године, казала је шефица Радне групе за то поглавље Аида Салагић Цековић, преноси ртцг.

Како је саопштено из Владе, она је то саопштила на данас одржаној тематској сједници Радне групе за 30. поглавље – Вањски односи.

Салагић Цековић је истакла да је у питању поглавље које је хоризонтално повезано с великим бројем других поглавља, и да као такво у контексту ревидиране методологије има утицаја на готово све кластере.

Она је изразила задовољство високим степеном реализације обавеза, иако је поглавље 30 привремено затворено и истакла да ће Радна група бити посвећена спровођењу Мапе пута која ће на прави начин адресирати праћење реализације обавеза из преговарачког процеса.

На састанку су, како се наводи у саопштењу, разматране обавезе надлежних институција у вези са припремом предстојећег Пододбора за трговину, царину, индустрију и порезе који је планиран за 5. октобар 2021.

У том контексту, Салагић Цековић је истакла да ће црногорска страна партнерима из Европске комисије представити најновије резултате на пољу усклађивања домаћег законодавства са правном тековином ЕУ, јачања административних капацитета и напретка који остварујемо на терену.

Иновирана Радна група за 30. поглавље – Вањски односи конституисана је на сједници 16. септембра и броји 27 чланов

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:54