Здравко Кривокапић / Фото: Влада Црне Горе
31/03/2022 u 07:54 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Влада данас о мјерама за бебе, увођење санкција Русији још неизвјесно

Сједница Владе је прекинута 17. марта након свађе премијера Здравка Kривокапића и министра вањских послова Ђорђа Радуловића

Информацију о потреби увођења једнократног новчаног давања за новорођенчад, коју је припремило Министарство еконосмког развоја Влада треба да утврди на данашњој сједници.

Министар Јаков Милатовић је, подсјетимо, прошле седмице саопштио да ће новорођенчад која буду рођена у општинама са негативним природним прираштајем добити по 1.000 еура, док ће у седам општина које имају позитиван прираштај новорођенчад добити по 500 еура.

Како је напоменуо, ово ће важити за све бебе рођене у 2022. години, а родитељи ће моћи да аплицирају за накнаду од 1. маја.

Такође, на данашњој сједници требало би да се расправља и о санкцијама Русији.

Влада је на сједници 17. марта разматрала приједлог закључака којима је требало да се подрже санкције Русији, али је она прекинута након свађе премијера Здравка Kривокапића и министра вањских послова Ђорђа Радуловића.

Тада су се, наводно, посвађали и Милатовић и Радуловић, а дошло је и до вербалног сукоба Милатовића и министарке просвјете Весне Братић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 10:50