foto: Vlada / - SASAMATIC
17/03/2022 u 11:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Влада данас расправља о санкцијама Русији

Вицепремијер Дритан Абазовић и министар вањских послова Ђорђе Радуловић, најавили су да ће, након два мјесеца бојкота, бити на сједници

Влада данас на сједници која је почела у 11 сати расправља о санкцијама Русији.

Судећи према дневном реду, ова тачка ће бити седма на данашњем засједању.

 - Предлог одлуке о увођењу међународних рестриктивних мјера утврђених одлуком Савјета Европске уније 2022/266/ЗВБП од 23. фебруара 2022. године, као одговор на признавање подручја украјинских регија Доњецка и Лугањска које нијесу под контролом Владе Украјине и на наредбу руским снагама да ступе на та подручја - наведено је у десетој тачки дневног реда.

Подсјетимо, вицепремијер Дритан Абазовић и министар вањских послова Ђорђе Радуловић, најавили су да ће, након два мјесеца бојкота, бити на сједници.

Раније су министри Милојко Спајић и Јаков Милатовић саопштили да ће гласати за санцкије Русији. Спајић је нагласио да је то у складу са европском политиком, али да санкције неће пуно утицати на Русију и Владимира Путина.

Црна Гора се крајем фебруара, након напада на Украјину, придружила свим рестриктивним мјерама, међу којима је осам пакета индивидуалних и економских санкција које је Европска унија усвојила против Русије. 

Комисија за политички систем којом предсједава потпредсједник Абазовић, усвојила је прије два дана једногласно пакет санкција Русији који је претходно увојио Савјет Европске уније.

Санкције се односе на 696 руских држављана као и на финансијске институције, имовину, промет и дистрибуцију добара.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 08:15