Влада креће у одлучнију борбу против корупције / - BOJANA CUPIC
15/07/2021 u 19:13 h
Портал ДанПортал Дан
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Влада усвојила Информацију о побољшању националних мјера у борби против корупције

У расправи jе истакнуто да оваj документ, усвоjен на Регионалном форуму одржаном од 21. до 23. jуна 2021. године у Охриду, треба да резултира остварењем опипљивих побољшања у примjени постоjећих националних мjера за борбу против корупциjе и незаконитог финансирања и међународних стандарда и препорука, укључуjући и оне из годишњих извештаjа Европске комисиjе у вези са проширењем ЕУ, за период од 2021. до 2024. године

Влада jе на данашњој сједници усвоjила Информациjу о спровођењу инициjативе „Мапа пута за борбу против корупциjе и илегалних финансиjских токова”, под покровитељством Берлинског процеса и уз експертску помоћ УНОДЦ-а и РАИ-а. У расправи jе истакнуто да оваj документ, усвоjен на Регионалном форуму одржаном од 21. до 23. jуна 2021. године у Охриду, треба да резултира остварењем опипљивих побољшања у примjени постоjећих националних мjера за борбу против корупциjе и незаконитог финансирања и међународних стандарда и препорука, укључуjући и оне из годишњих извештаjа Европске комисиjе у вези са проширењем ЕУ, за период од 2021. до 2024. године.

Мапа пута препознаjе приоритете заjедничког дjеловања земаља Западног Балкана у областима, а она се односи на превенциjу и борбу против корупциjе у jавним набавкама, укључуjући jавне набавке у ванредним околностима, даље jачање система приjављивања сукоба интереса и имовине, те унапређење одговора кривичног правосуђа на корупциjу и економска кривична дjела кроз креирање регионалне мреже специjализованих тужилаца, полициjе и финансиjскообавештаjних служби у земљама Западног Балкана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 12:04