/ фото: Саша Матић
23/09/2021 u 17:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Влада утврдила предлог Закона о измјенама и допунама Закона о националном бренду

Влада Црне Горе је утврдила Приједлог закона о коришћењу физичке инфраструктуре за постављање електронских комуникационих мрежа великих брзина.

Влада Црне Горе је на 40. сједници одржаној данас, којом је предсједавао премијер Здравко Кривокапић, утврдила Приједлог закона о коришћењу физичке инфраструктуре за постављање електронских комуникационих мрежа великих брзина.

- У дискусији је истакнуто да ће нови Закон омогућити смањење трошкова, олакшавање и подстицање изградње електронских комуникационих мрежа великих брзина за потенцијалне инвеститоре, како би се убрзало достизање циљева дефинисаних националном Стратегијом развоја информационог друштва и Дигиталном агендом за Европу. Усвајањем овог Закона уклониће се постојеће препреке у постављању мрежа великих брзина на цијелој територији Црне Горе, поготово високи трошкови грађевинских радова на постављању мрежа, који ће се битно смањити примјеном адекватних прописа изградње интегрисане инфраструктуре. Кооринираним приступом ће се омогућити истовремена градња и постављање инфраструктуре за вишеструку намјену, што посебно укључује електронске комуникационе мреже нове генерације- речено је из Владе.

Утврђен је и Предлог закона о измјенама и допунама Закона о националном бренду. Суштина измјена је у поједностављењу процедура за стицање права коришћења визуелног идентитета националног бренда у циљу подстицања његове употребе, како би се допринијело већој препознатљивости државе и њених потенцијала и вриједности на иностраном тржишту. Такође, измијењена је и процедура дефинисања визуелног идентитета националног бренда.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

20. april 2024 14:34