Ukrajina, rat.  / - GOV.ME
01/03/2024 u 18:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vlada: Za državljane Ukrajine produžena privremena zaštita

Ministarstvo unutrašnjih poslova je zaduženo dda obezbijedi potrebne smještajne kapacitete za primjeren smještaj stranaca pod privremenom zaštitom, neophodnu pomoć i osnovna sredstva za život

Vlada je na danas održanoj 18. sjednici kojom je predsjedavao premijer Milojko Spajić, usvojila Informaciju u vezi statusa lica iz Ukrajine pod privremenom zaštitom u Crnoj Gori.

Vlada je tako donijela Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o odobravanju privremene zaštite licima iz Ukrajine.

Tim povodom, zaduženo je Ministarstvo unutrašnjih poslova da obezbijedi potrebne smještajne kapacitete za primjeren smještaj stranaca pod privremenom zaštitom, neophodnu pomoć i osnovna sredstva za život. 

- Odlukom se državljanima Ukrajine, licima bez državljanstva kojima je posljednje boravište bilo u Ukrajini i licima kojima je Ukrajina odobrila međunarodnu zaštitu, a koja se ne mogu vratiti u Ukrajinu koju su bili prisiljeni da napuste zbog oružanih sukoba, odnosno u zemlju porijekla, kao i državljanima Ukrajine koji su zakonito boravili u Crnoj Gori, a koji se ne mogu vratiti u Ukrajinu zbog oružanih sukoba kojima je odobrena privremena zaštita u periodu od 11. marta 2023. godine do 11. marta 2024. Godine, produžava privremena zaštita do 11. marta 2025. godine, ako nije isteklo vrijeme od dvije godine od dana odobravanja privremene zaštite - navode u saopštenju iz Vlade.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 12:33