/ -Фото: Јутјуб
28/05/2021 u 11:43 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Владика Јоаникије: Предлог Кривокапића је апсурдан, ово је политички маневар

Он премијера сам захтијевао да реализује своје обећање и потпише уговор, а не да се мијеша у избор митрополита, поручио је епископ

Епископ будимљанско-никшићки и администратор Митрополије црногорско приморске владика Јоаникије казао је за Ин4С да је он од премијера Црне Горе Здравка Kривокапића захтијевао да потпише Темељни уговор са СПЦ, а не да се мијеша у избор митрополита.

- Ја сам од премијера Црне Горе, захтијевао да реализује своје обећање и потпише Темељни уговор са СПЦ, а не да се мијеша у избор митрополита Црногорско – приморског, што је у искључивој надлежности Светог Архијерејског Сабора СПЦ. Такође је апсурдан предлог Kривокапића да се Темељни уговор потпише 30. октобра, што је својеврстан политички маневар и не може се подвести под добронамеран гест који би водио смиривању дуготрајних тензија, чије је рјешавање било кључни приоритет Kривокапићеве владе - рекао је за Ин4С владика Јоаникије.

Овај портал пише да се наводно Kривокапић у Београду правдао да потписивање “коче” потпредсједник Владе Дритан Абазовић и предсједник Скупштине Алекса Бечић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:28