/ - FOTO: PRIIVATNA ARHIVA
14/05/2022 u 14:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Влаховић: Не постоји лаж која може прекрити катастрофално стање које је оставио министар Радуловић

Биће потребно пуно времена да се исправи и врати у нормалу оно што је случајни министар вањских послова развалио у посљедњих годину и по дана, наводи он

Бивши министар иностраних послова Црне Горе Миодраг Влаховић реаговао је на јучерашњу изјаву бившег министра вањских послова Ђорђа Радуловића.

-Бивши министар ( Ђорђе Радуловић) је својим реаговањем, које је крцато неистинама и управо бесмисленим конструкцијама, потврдио основну тезу мог интервјуа вашем цијењеном листу: црногорска је дипломатија, нажалост, тешко дегредирана и срозана на најниже гране од стране некомпетентних и неозбиљних “дипломата”, недораслих том важном и одговорном послу- наводи он.

Истакао је да"не постоји та увреда, измишљотина или лаж која се тиче  његовог ангажмана као министра и амбасадора, која може прекрити управо катастрофално стање које је за собом оставио случајни министар. 

-Већ сам написао, поводом једног од његових бројних гафова, погрешних и умишљених потеза и изјава: у историјском низу некадашњих министара иностраних/вањских послова Црне Горе, од времена Књажевине Црне Горе до данас, укључујући секретаре из времена када је Црна Гора била социјалистичка република у оквиру СФРЈ, нема таквог примјера незнања, неукости и трагикомичне умишљености- наводи он.

Према његовим ријечима, "биће потребно пуно времена да се исправи и врати у нормалу оно што је случајни министар вањских послова развалио у посљедњих годину и по дана, довршавајући, на најгори начин, један лош процес инерције и нерада, који је, на нашу несрећу, био присутан у црногорској дипломатији и прије његовог кратког и промашеног мандата.”

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 18:31