Премијер и министри / - Портал: Портал Дана
26/09/2021 u 12:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Власт крши мјере, а казне само за грађане

Мјере су прекршене данас на устоличењу Беранама, али и јуче на сједници УРА у Даниловграду

Док грађанима ограничавају кретање, забрањују улаз без ковид пропуснице, ПСР или антигенског теста, надлежни се не труде да поштују мјере. Доказ томе је данашње устоличење епископа Методија у Беранама којем су присустовали посланици владајуће већине али и премијер Здравко Кривпокапић, као и већина министара у влади. Сличне сцене виђене су и синоћ на сједници УРА у Даниловграду. У оба случаја надлежни су прекршили све оно што су препоручили грађанима.

Епидемиолошке мјере погазили су сви, а једино их изгледа морају поштовати грађани и то приликом уласка у тржне центре јер су ту надлежни најригорознији.

На устоличењу су били министарка Весна Братић, министри Милојко Спајић, Ратко Митровић, Александар Стијовић, савјетница у Влади Жана Прашчевић Милачић, њен супргуг,, посланик Праве Марко Милачић али и посланици Демократског фронта Андрија Маднић, Милун Зоговић, Јован Вучуровић, Славен Радуновић, Демократа Момо Копривица и Владимир Мартиновић, СНП-а Владимир Јоковић и многи други.

image

Посланици ДФ-а

- Портал Дана

Замиљиво је да нико од њих није носио ни маску, како би дао примјер грађанима, јер је ипак немогуће држати одстојање кад су овакви скупови у питању.

image

Премијер и министри

- фото: Портал Дана

Премијер Кривокапић се и причестио, а то су забиљежиле и камере.

image

са сједнице УРА

- са сједнице УРА

Институт за јавно здравље забранило је скупове преко 50 људи, а овдје их је било много више. Више од 50 окупљених било је и на скупу УРА који је синоћ одржан у Даниловграду.

Посланици УРА нијесу били у Беранама, али су мјере прекршене јуче на сједници ОО у Даниловраду, гдје је било више од 50 људи, а ријетко је ко носио маску.

Мјере се крше, а казне плаћају само грађани.

Подсјетимо, Влада је недавно усвоjила ажуриране епидемиолошке мjере коjе ће важити од 25. септембра до 8. октобр. На свадбама и прославама бити дозвољен боравак до 50 особа од коjих сви имаjу ковид потврде, дозвољена jе музика уживо у затвореном, а од 9. окотобра улазак у мега и хипермаркете биће дозвољен само уз ковид потврде.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 01:03