/ фото ДПС - Михаило Волков
24/09/2021 u 14:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Волков: Акцији устоличења Српској цркви Влада Црне Горе ставила на располагању све полуге власти

То је практично потврда онога на шта смо указивали, да је она својом понизношћу и снисходљивошћу према СПЦ осим што је кршила бројне законе и прописе, злоупотријебила готово све државне ресурсе, наводи Волков

Током акције устоличења митрополит Јоаникије на Цетињу Влада Црне Горе ставила је Српској цркви на располагању све полуге власти, саопштио је Михаило Волков, члан Главног одбора ДПС Црне Горе.

Он је казао да томе свједочи синоћња изјава митрополита СПЦ Јоаникија о подршци његовом устоличењу, преноси портал РТЦГ.

- Преко 90 одсто Цетињана није правило проблем и није било против мог устоличења. Имам сигурне податке о томе и распитивао сам се код надлежних служби- казао је Јоаникије.

- Чак и кад бисмо прихватили наведене проценте подршке којима митрополит Јоаникије располаже, поставља се питање које то службе њега потхрањују информацијама са терена- наводи Волков у реаговању и додаје да је то показатељ да је акцији устоличења Српској цркви Влада Црне Горе ставила на располагању све полуге власти.

- То је практично потврда онога на шта смо указивали, да је она својом понизношћу и снисходљивошћу према СПЦ осим што је кршила бројне законе и прописе, злоупотријебила готово све државне ресурсе- наводи Волков у изјави за медије.

- Прилике у Црној Гори којима грађани свједоче указују да се јавност и не изненађује на информације да челник једне вјерске организације, како то сам истиче, одржава редовну комуникацију са службама. Вјероватно то себи може дати за право када је учествовао и у формирању и кадрирадњу овакве марионетске владе- закључио је Волков.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 00:37