Мило Ђукановић
21/06/2021 u 19:25 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Врх Србије покушава геноцид приписати српском народу, што Црној Гори не пада на памет

Ђукановић је изјаве челника из Србије оцјенио некоректним манипулацијама

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић поводом изјава предсједника Србије Александра Вучића  да је „усвајање Резолуције о Сребреници усмјерено  против виталних интереса српског народа“ и предсједника  Скупштине Србије Ивице Дачића да се „Србија не мијеша у унутрашња питања Црне Горе, већ да се Црна Гора мијеша у питања Србије“, казао „ништа ново“.

Ђукановић је изјаве челника из Србије оцјенио некоректним манипулацијама.

-Сјетимо се претходне медијске кампање из Београда гдје се манипулисало  како неко хоће да отима православне храмове. Дакле била је то чиста манипулација. Тако се и сада покушава манипулисати како је Резолуција заправо осуда Србије и српског народа, иако у Резолуцији постоји прецизан дио који каже да оптужба за геноцид се не може односити на било који народ, већ  да су то починили појединци и да ти појединци морају бити осуђени, и политички и кривично. Наравно на политикама је  да направе јасан отклон у односу на те појединце који су направили нечовјечно дјело. Проблем је да поједини људе, мислим на одговорне људе из државног руководства Србије, све са ексклузивном монополизованом бригом за заштиту интереса Србије и српског народа заправо оваквим коментарима чине огромну штету и Србији и српском народу, казао је Ђукановић, додајући: да је  прочитао  и  коментар председника Скупштине Србије  „који нас упозорава да се не бисмо требали  мијешати у туђа дворишта“.

- Сребреница није двориште Србије, већ удвориште Босне. Ми се не мијешамо у питање Сребренице, ми се мијешмо у питање геноцида, а гдје год се догоди геноцид здраворазумна политика мора да га осуди. Све једно је ли се догодио у Руанди, или на Балкану. Не мијешамо се у унуштрања питања других држава. Односимо се одговорно према питањима која представљају цивилизован однос према неупитним фактима из недавне историје на простору Еx југославије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 04:54