Vila Mir / - WIKIPEDIA
01/07/2022 u 00:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić smjestio Abazovića u vilu Slobodana Miloševića

Vila Mir je rezidencijalno zdanje koje se nalazi u naselju Dedinje, a poznatija kao Ovalna zgrada i Spomen zbirka, napravljena je krajem sedamdesetih godina 20. vijeka za doživotnog predsednika SFRJ Josipa Broza Tita

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je insistirao da crnogorski premijer Dritan Abazović, tokom dvodnevne zvanične posjete Beogradu, ne bude smješten u nekom od beogradskih hotela već u Vili "Mir", saznaje portal Dana.

Na taj način je srpski predsjednik Srbije želio da pokaže uvažavanje crnogorskog premijera.

Inače, Vila Mir je rezidencijalno zdanje koje se nalazi u naselju Dedinje. Vila Mir, poznatija kao Ovalna zgrada i Spomen zbirka, napravljena je krajem sedamdesetih godina 20. vijeka za doživotnog predsednika SFRJ Josipa Broza Tita, ali se on u nju nikad nije uselio.

Posle bombardovanja 1999. godine tu se uselio tadašnji predsjednik Jugoslavije Slobodan Milošević sa porodicom.

U ovoj vili Slobodan Milošević je uhapšen i iz nje je odveden u Centralni zatvor.

Abazović je na kraju posjete Beogradu izjavio da su odnosi Srbije i Crne Gore blizu su istorijskog maksimuma, dodajući da su odnosi dvije države bili neopravdano opterećeni u prethodnom periodu.

Abazović je rekao da je najbolja vijest poslije dvodnevne posjete Srbiji, to što je konstatovano da Crna Gora i Srbija ulaze u novu eru odnosa koji treba da budu mnogo bolji nego što su bili ranije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:54