Александар Вучић / - РТС
24/08/2023 u 19:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić: Zamolio sam da se crnogorski ministri puste kad dolaze da obavljaju protivpravne radnje

- Pa kada puštamo Violu fon Kramon, a ja mislim da treba da je puštamo, što ne bi mogla i ministarska crnogorska da dođe, dodao je

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je zamolio Ministarstvo unutrašnjih poslova i Bezbjednosno-informativnu agenciju da "svaki put puste bivše ministre u Vladi Crne Gore".

- Ja se obično ne miješam u odluke nadležnih državnih organa kada rade na stručan način, ali u ovom slučaju ja sam zamolio jutros MUP i BIA da svaki put bivšim ministrima u Vladi Crne Gore da ih svaki put pusti, posebno kada dolaze da obavljaju protivpravne radnje, da zauzimaju auto-puteve u Beogradu, što ne rade u Crnoj Gori, doduše i nemaju baš auto-puteve, imaju tih 40 km“, rekao je Vučić tokom obilaska stadiona u Leskovcu.

Naveo je i da ovakvi postupci državnih organa „nisu fer“ prema poslanici evropskog parlamenta Violi fon Kramon, koju, kako je rekao, „puštamo da ulazi a svaki dan  govori da je Kosovo nezavisno i svaki dan vodi specijalni rat protiv Srbije na svaki mogući način“.

- Pa kada puštamo Violu, a ja mislim da treba da je puštamo, što ne bi mogla i ministarska crnogorska da dođe. Da nam zauzima auto-puteve i da nam objašnjava da je to demokratija. Slobodno može da dođe u našu zemlju, a posebno se izvinjavam Ministarstvu spoljnih poslova Crne Gore…, poručio je Vučić

Marović: Proći će zabrana jednom, ako neko ide za Beograd, da mi neke knjige donese

Podsjetimo, bivšoj ministarki evropskih poslova Jovani Marović juče je na graničnom prelazu na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu zabranjen ulazak u Srbiju. 

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore je ranije danas zatražilo od Srbije obrazloženje odluke kojom je na beogradskom aerodromu zabranjen ulazak Jovani Marović i tom prilikom je izrazilo uvjerenje da se „takva praksa neće nastaviti jer narušava demokratske vrednosti i otežava dalji razvoj dobrosusjedskih odnosa i regionalne saradnje“.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 17:50