/ фото: Игор Шљиванчани
13/09/2021 u 11:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучинић: Ђукановић покушава да створи повољну климу која ће омогућити да се бори за власт

Сматра да морамо бити свјесни чињенице да нећемо кренути напријед док год живимо у конфликтној средини

Посланик и предсједник Радничке партије Максим Вучинић саопштио је да након тридестогодишње владавине криминално-клептократског режима, једино што Црну Гору може спасити  је социоодговорна власт.

- Одлазећи предсједник Ђукановић који са својом политиком гази на ивици братоубилачких сукоба, покушава на све начине да створи повољну климу која ће омогућити његовој политици да се бори за власт. Међутим, након што је на Цетињу потучен до ногу, показало се да није достојан ни мјеста лидера опозиције. Без обзира на то какве је структуре био скуп на Цетињу, колико је ту било искрених заступника те идеје, а колико Ђукановићевих плаћеника и корумпираних људи који морају остати у раљама његове политике. Оставио је своје сљедбенике на милост и немилост органима реда, да по њиховим главама пуцају шок бомбе и сузавци- истакао је он.

Како је навое, турбулентан период кроз који већ дуже вријеме пролази недужни народ Црне Горе, производ је једне опасне  политике коју води ДПС.

- Крајне је вријеме  да се на страну ставе лични и политички интереси, да помогнемо друштву да обузда националистичку еуфорију која је ових дана више него икада изражена у Црној Гори. Констатно се разним провакацијама, хушкањем, притисцима на чланство од стране партија бившег режима подстиче мржња међу народом Црне Горе, свјесно скрећући тему са тешке економске ситуације у којој се наши грађани налазе- поручио је он.

Сматра да морамо бити свјесни чињенице да нећемо кренути напријед док год живимо у конфликтној средини, гдје се због политичко интереса опозиције дестабилизује држава.

- Процес опоравка након тридесетогошње лоше управе неће бити лак, јер су нашем систему потребне реформе на свим пољима. Пред нашим друштвом су велики изазови, али само мирним путем, без подстицања на вјерску и националну нетрпељивост,  бавећи се конкретним питањима које се тичу побољшања услова живота сваког грађанина можемо кренути напријед- истиче Вучинић.

Од пресудног значаја за Црну Гору је, закључује он, и избор Тужилачког савјета, како би се што прије кренуло у обрачун са организовани криминалним групама и корупцијом који су једна од горућих проблема нашег друштва.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 21:52