Максим Вучинић
21/07/2021 u 10:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучинић: Кривокапићева влада није испунила очекивања народа

Вучинић сматра да је главни проблем у асинхроном дјеловању Владе и владајуће већине у парламенту

Влада премијера Здравка Кривокапића није испунила очекивања народа, нити предизборна обећања, оцијенио је предсједник Радничке партије Максим Вучинић.

Он је, у емисији “Press plus са Рајком Раичевић” на ТВ А1, казао да није дошло до темељних промјена, које су биле најављене.

-Ми смо очекивали одлучнију, чвршћу власт која ће демонтирати претходни режим до темеља. То се није десило-рекао је Вучинић.

Упитан гдје види излаз из кризе власти, он је казао да се Радничка партија залаже за консензус, а да ли ће доћи до тога – одговорност је, прије свега, на, како је навео, великим играчима у владајућој коалицији.

Према његовим ријечима, уколико дође до договора онда је извјесније формирање нове Владе, јер реконструкција постојеће, након свега изреченог, тешко да је више у оптицају.

Вучинић сматра да је главни проблем у асинхроном дјеловању Владе и владајуће већине у парламенту.

-Влада треба да има јаку подршку у парламенту, а већина у Скупштини треба да има пропорционалну заступљеност у Влади-навео је предсједник Радничке партије.

Он је казао да је, након кризе извршне власти, дошло и до кризе парламента због смјене министра правде Владимира Лепосавића.

Вучинић сматра да је непринципијелно било што је Грађански покрет УРА заједно са ДПС и странкама бившег режима смијенио Лепосавића.

Упитан да ли може десити да неки посланик актуелне владајуће већине пређе на другу страну и тако промијени вољу грађана, Вучинић је казао да не очекује такав сценарио.

-Не очекујем, јер би то било увод у лошу ситуацију и народ Црне Горе тако нешто не би дозволио. Мислим да је свако свјестан те чињенице, као и одговорности коју би један такав чин носио- закључио је лидер Радничке партије, пренијела је Борба.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 20:33