Vučinić / Foto: IVAN PETROVIC-IPE
12/08/2022 u 08:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučinić stao uz penzionere: Abazović da ima sluha za njih, najniža penzija da bude do 350 eura

Uspjeh jedne države ogleda se u obezbeđivanju uslova za pristojan život najstarije i najranjivije kategorije stanovništva, kaže se u saopštenju radničke partije

Radnička partija, na čelu sa Maksimom Vučinićem, podržala je penzionere, koji su juče iznijeli zahtjeve Vladi Crne Gore da najniža penzija bude 350 eura, kao i da se ugroženim penzionerima obezbijedi besplatna nabavka za ogrijev, subvencije za struju i besplatna nabavka ljekova .

Kako su kazali iz ove partije, Vlada pod hitno mora da preduzme ozbiljne korake u rješavanju teške egzistencijalne situacije u kojoj se nalazi najranjivija kategorija stanovništva.

-Smatramo da su u ovom trenutku penzioneri najugroženija kategorija stanovništva i da snose najveće posledice inflacije u Crnoj Gori. Zahtjevi daoptimalni su zahtjevi za koje nadamo se da će Vlada i premijer imati sluha. Od početka naše borbe za bolji životni standard građana, penzioneri su imali prioritet, zahvaljujući našoj inicijativi za amandman kojim se kvartalno usklađuju penzije sa prosečnom zaradom, to je rezultiralo povećanjem od osam posto i više. Mali korak u našoj borbi u kojoj ćemo istrajati do kraja da naši penzioneri dostojanstveno prožive starost. Uspjeh jedne države između ostalog ogleda se u obezbeđivanju uslova za pristojan život najstarije i najranjivije kategorije stanovništva. Apelujemo na Vladu da uvaži zahtjeve penzionera i obezbijedi im nadu u bolje sjutra- zaključuje se u saopštenju. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. oktobar 2022 19:51