Вучинић, Тимоније / - фото: Скупштина
24/02/2022 u 14:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучинић: Тренутна политичка ситуација је плод "трговине" између Абазовића и Ђукановића

Такође, изразио jе неразумиjевање о томе зашто садашња парламентарна већина, по мишљењу међународне заjеднице не би могла увести Црну Гору у Европску униjу

Тренутна политичка ситуациjа је плод „трговине“ између Дритана Абазовића и Мила Ђукановића, коjи жели на све могуће начине да избjегне одговорност за многе афере његове партиjе из прошлости, поручио је посланик Радничке партије  Максим Вучинић, коjи jе и предсjедник Комисиjе за праћење и контролу поступка приватизациjена састанку са амбасадором Француске у Црноj Гори Кристиjаном Тимониjем и Изабелом Томас Делић, француском техничком експерткињом, савjетницом за европске послове.

Посланик Вучинић коjи jе и предсjедник Радничке партиjе - као диjела коалициjе „За будућност Црне Горе“, коjа представља 2/3 парламентарне већине изабране од народа 30. августа 2020. године, састанак jе започео  излагањем тренутне политичке ситуациjе у Црноj Гори, говорећи о непоштовању принципа парламентарне демократиjе кроз стварање нове већине са опозиционим партиjама.

Такође, изразио jе неразумиjевање о томе зашто садашња парламентарна већина, по мишљењу међународне заjеднице не би могла увести Црну Гору у Европску униjу, већ нова већина са партиjом коjа носи терет прошлости и коjа jе Црну Гору довела до стања пропасти.

Амбасадор jе нагласио да међународна заjедница будно прати политичку ситуациjу у Црноj Гори, а и њене актере и да jе битно да ти актери покажу спремност да пређу одређене етапе и еволуираjу. Он jе на то указао и претходном премиjеру Здравку Кривокапићу, jер jе постоjеће стање готово довело до застоjа у раду на поглављима 23 и 24, као и у неким другим областима и самим тим до стварања утиска стерилне поларизациjе.

Посланик Вучинић, као предсjедник  партиjе и као млади политичар, могао би да преговара за улазак у мањинску Владу, али не жели да изневjери повjерење своjих бирача, тридесетогодишњу борбу генерациjе родитеља и третирање своjих бирача од претходног режима као грађана другог реда, тако што би правио нову већину са представницима тог режима, стоjи у саопштењу Клуба посланика Демократски фронт - НСД, ДНП, УЦГ, РП.

Посланик Вучинић jе нагласио да jе разговор са опозициjом нужан и нешто на чему се жели радити у циљу остваривања општег добра црногорског друштва, као што jе случаj рjешавања проблема у правосуђу гдjе jе потребно 49 посланика, док тренутна већина броjи 41 посланика.

Као нешто што jе од великог значаjа, амбасадор Тимониjе jе нагласио потребу за поjављивањем нових фигура у политици.

Оваj састанак завршен jе сумирањем рада Комисиjе за контролу поступка приватизациjе, на чиjем челу се и налази посланик Вучинић. Вучинић jе нагласио да jе задовољан радом Комисиjе на чиjим сjедницама су се покренула рjешавања питања радника многих предузећа коjа се налазе у незавидном положаjу што jе посљедица корумпиране претходне власти и несналажења експертске Владе.

Амбасадор Тимониjе сматра да су такве промjене од виталног значаjа, jер jе битно да се ради на оснаживању Црне Горе, а за шта наjављене блокаде ниjесу добре, посебно не за туризам због  међународног имиџа државе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 05:13