/ OVAN VUčUROVIć
13/12/2022 u 13:05 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučurović: Ako je neko od međunarodnih predstavnika vezan za Đukanovića, to nije naš problem

Ova parlamentarna većina je izraz narodne volje sa izbora 30. avgusta 2020. godine i najzad je ta većina dobila priliku da Crnu Goru povede naprijed i formira novu vladu, naveo je on

Poslanik DF-a, Jovan Vučurović, saopštio je da ta partija poštuje preporuke međunarodnih predstavnika, ali  o Crnoj Gori će se odlučivati u Crnoj Gori.

-  Crna Gora je 30. avgusta promijenila vlast i osvojila slobodu nakon više od 70 godina vladavina jednopartijske komunističke diktature i Đukanovićeve mafijaške organizacije, i građani imaju pravo na demokratiju koja im je decenijama uskraćivana, a to posebno treba da shvate ovi koji dolaze iz Slovačke, Rumunije ili Češke, koje su i same bile zarobljene u sličnim sistemima. Nadamo se da oni ozbiljno shvataju ovu poruku da će se o Crnoj Gori odlučivati u Crnoj Gori, jer ne vjerujemo da bi oni dozvolili bilo kakve ucjene ili da im, naprimjer Crna Gora ili neka druga država određuju kako će se ponašati parlamentarna većina u Slovačkoj, Češkoj, Rumuniji, Hrvatskoj ili nekoj drugoj državi- istakao je Vučurović.

Poručuje: "Ova parlamentarna većina je izraz narodne volje sa izbora 30. avgusta 2020. godine i najzad je ta većina dobila priliku da Crnu Goru povede naprijed i formira novu vladu, uz podršku, sugestije i nadamo se dobre namjere svih naših partnera". 

- Svi oni moraju da shvate da Crna Gora nije kolonija i da ima snage, volje, pameti da ide putem uspjeha. Ako je neko od međunarodnih predstavnika nešto posebno vezan za Mila Đukanovića to nije naš problem i Crna Gora neće biti zarobljenik nekih takvih odnosa. Što prije neki u međunarodnoj zajednici shvate da su Milo Đukanović i DPS prošlost, to će biti bolje za sve.  Želimo da budemo partneri sa svima, da budemo dio regionalnih inicijativa i saradnje sa onima koji mogu doprinijeti boljem životu svih građana Crne Gore- naveo je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 05:34