Јован Вучуровић / - ДФ
04/08/2021 u 17:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучуровић: Алекса Бечић је крив што није изгласан Тужилачки савјет

Чињеница је да Алекса Бечић није испоштовао пословник, као ни своје колеге, који су уредно предали захтјев за заказивање сједнице, па је очекивано да сноси одговорност због тога

Јован Вучуровић, посланик ДФ, изјавио је за портал Новости како сматра да Црна Гора нема будућности све док се не обрачуна са криминалом чији су носиоци били и остали у врху ДПС, тужилаштва, судства, полиције.

- Можемо ми на политичкој сцени размењивати "ватру" колико год хоћемо, али то неће промијенити чињеницу да није изгласан Тужилачки савјет и да су све странке парламентарне већине на једној страни, а Демократе са друге, спречавајући да начинимо тај пресудни корак у борби против криминала. Такође, чињеница је да Алекса Бечић није испоштовао пословник, као ни своје колеге, који су уредно предали захтјев за заказивање сједнице, па је очекивано да сноси одговорност због тога. Јавност се оправдано пита зашто Демократе имају толико повјерење у актуелно нерефомисано тужилаштво, у Миливоја Катнића и његове компањоне којима је једини циљ да заштите криминал Мила Ђукановића, а смета им један од најбољих адвоката у Црној Гори, Никола Булатовић - казао је за портал "Новости",  Вучуровић, посланик Демократског фронта.

Он каже да испада, по Демократама, да је највећи ,,гријех" Николе Булатовића што је бранио опозиционе лидере које је прогањала диктатура, односно што је имао храбрости да брани оне против којих се водила харанга и монтирани процеси.

- Црна Гора нема будућности све док се не обрачунамо са криминалом чији су носиоци били и остали у врху ДПС, тужилаштва, судства, полиције... ДПС је деценијама функционисао као партијско-криминална организација и тек када уништимо ту хоботницу у свим сегментима, можемо говорити о демократским процесима. Овако, одуговлачењем, само им дајемо прилику да се опораве. И због тога је невјероватно да Демократе, уз подршку неких амбасадора, не дозвољавају да се изгласа ТС и отпочне борба против криминала.  Умјесто обрачуна са криминалном хоботницом ДПС, Демократе спречавају избор ТС - закључује Јован Вучуровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 23:10