Vučurović / Foto: IVAN PETROVIC-IPE
29/11/2022 u 20:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučurović: DPS da glasa za sudije, doći ćemo u političku šizofreniju

Čitava opozicija govori za ove ljude da su stručni i nijesu naveli nijedan argument da nisu kredibilni, kazao je on

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Jovan Jole Vučurović pozvao je DPS, SDP, SD i Bošnjačku stranku da glasaju za sve četvoro kandidata za sudije Ustavnog suda, prenosi Portal RTCG. 

- Doći ćemo u političku šizofreniju gdje čitava opozicija govori za ove ljude da su stručni, nijesu naveli nijedan argument da nisu kredibilni, a onda neće da glasaju - kazao je Vučurović u emisiji "Okrugli sto-parlament u studiju" na Parlamentarnom programu TVCG.

Adnan Striković poslanik Socijaldemokratske partije, kazao je da stvari treba da vratimo na početak da otvorimo ozbiljan politički dijalog.

- Mislim da stvari treba da vratimo na početak da otvorimo ozbiljan politički dijalog. Mislim da je moguće da se završi za mjesec, mjesec i po da izaberemo 4 sudije Ustavnog suda i stvorimo uslove za vanredne parlamentarne izbore koji su potrebni i ultimativni u Crnoj Gori - naveo je Striković.

Predsjednik i poslanik Demosa Miodrag Lekić kazao je da treba da se izaberu sudije Ustavnog suda.

- Onda će se Ustavni sud odrediti da je ovaj Zakon o predsjedniku ustavan ili neustavan, da li je predsjednik prekršio Ustav ne predlažući mandatara i imaćemo rasplet koji je legalan - naveo je Lekić.

On je naglasio da je "umjereni optimista" po pitanju rješavanja političke krize u Crnoj Gori. 

Predstavnik pokreta "Evropa sad" Andrej Milović poručuje međutim da se Ustav kako sada stvari stoje, posmatra kao jedan vid trgovine, te da se izlaz iz ove političke krize za sada ne vidi.

- Kada se budu ophodili prema onome što je stvarno Crna Gora, što predstavlja stub Crne Gore, to je Ustav i njene institucije, kada se ne bude s tim trgovalo, ja tebi jednog sudiju, ti meni četiri, lako će se dogovoriti - zaključio je Milović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 17:39