Јован Вучуровић / - ДФ
22/09/2021 u 12:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучуровић: Ђукановић је оптерећење за Црну Гору и регион

Како је додао, и када говори о политичким поремећајима, у ту категорију спада само чињеница да се неко попут Ђукановића, 2021. године, уопште може налазити на функцији предсједника државе

Ставови које предсједник ДПС саопштава у УН говоре да он у Нјујорку не представља Црну Гору, већ су дио његових личних и ускопартијских шовинистичких испада, оцијенио је посланик Деморкатског фронта Јован Вучуровић.

Он је реаговао на изјаву предсједника Црне Горе Мила Ђукановића, те поручио да је он у Уједињеним нацијама показао да не представља Црну Гору него тзв. ЦПЦ и комите.

 - Он је последњи који може говорити о ретроградним политикама, као неко ко је само прије петнаест дана покушао изазвати грађански рат у Црној Гори, и ко је организовао насиље на Цетињу, а онда побјегао и на цједилу оставио оне које је хушкао на сукоб. Нема сумње да ће након промјена у тужилаштву, када се та институција ослободи послушника Ђукановића и његове криминалне хоботнице, предсједник ДПС бити у прилици да пред законом одговара за оно што је радио протеклих тридесет година, па и за организацију насиља и сукоба на Цетињу, који су имали јасне елементе државног удара - поручио је Вучуровић.

Како је додао, и када говори о политичким поремећајима, у ту категорију спада само чињеница да се неко попут Ђукановића, 2021. године, уопште може налазити на функцији предсједника државе.

 - И након првих изговорених ставова у Нјујорку, јасно је да је било потпуно погрешно дозволити ислуженом диктатору да буде на засиједању ГС УН. Као што видимо он ту указану шансу користи за блаћење већинске Црне Горе и ширење мржње према замљама и народима у региону, и на основу онога што говори, тамо није отишао као предсједник ЦГ него као представник такозване ЦПЦ или лажних комита. Он је и сам признао да није предсједник свих грађана наше земље, а тако га и не доживљава огромна већина становника ЦГ, и зато је неопходно искористити уставна и законска овлашћења и ову особу растеретити бремена које му доноси функција предсједника, којој никада и није био дорастао и коју је, као и функцију предсједника владе,  користио за пљачку државе и лично богаћење - навео је Вучуровић.

Како је закључио, у  данашњем свијету, након више од три деценије владања, он само представља политичко страшило и оптерећење не само за Црну Гору, него и регион.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 06:19