Јован Вучуровић / -PC
22/02/2022 u 21:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучуровић: Преко 10 хиљада људи ћемо извести на улице, блокираћемо најважније саобраћајнице

Он је истакао да народна воља није да се ДПС, након што је срушен после 30 година, поново врати на власт

Посланик Демократског фронта Јован Вучуровић најавио је, у емисији "Прес плус са Рајком Раичевић“ на Адриа телевизији, да ће акција „Блокадом против издаје“ почети крајем ове седмице.

 - Могу да кажем да ће до краја седмице кренути акција „Блокадом против издаје“ и да ће учествовати више хиљада грађана, односно преко 10 хиљада људи. Биће блокиране све најважније саобраћајнице у Црној Гори. Та акција ће бити опомена да видимо да ли ћемо поново морати да радимо неке акције након тога или ће ова акција бити сасвим довољна да покаже не снагу ДФ-а, која је несумљива, него да покаже да ће народ да брани изборну вољу грађана од 30. августа“, казао је Вучуровић, преноси портал Адриа.

Он је истакао да народна воља није да се ДПС, након што је срушен после 30 година, поново врати на власт.

Политичка директорка Грађанског покрета УРА Ана Новаковић – Ђуровић казала је да та странке и даље сматра да модел мањинске владе тренутно

 - Техничка влада је био један од модела о којем смо размишљали, али то није рјешење које је у потпуности неприхватљиво. Зашто смо се одлучили за мањинску насупрот техничкој Влади - зато што сматрамо да техничка Влада наредних годину дана, осим припреме избора, не може рјешавати ниједно друго питање по њеној природи за разлику од мањинске која, уколико добије шири консензус, може рјешавати ова питања која су нам кључна - именовања у правосуђу и одблокирање процеса европских интеграција -  казала је Ана Новаковић – Ђуровић.

Према њеним ријечима, мањинска Влада, под условом да добије шири консензус и подршку у парламенту, може донијети и друге важне законе - попут закона о поријеклу имовине, али и ријешити нека друга важна питања која оптерећују црногорско друштво.

 - То су разлози због којих сматрамо да је концепт мањинске Владе, узевши комплетан контекст у обзир, бољи у односу на техничку Владу - казала је она.

Чланица Предсједништва СНП-а Слађана Калуђеровић казала је да би та странка до краја седмице требало да одржи сједницу Главног одбора.

 - Главни Одбор се исчекује и ми се надамо да ће се одржати наредних дана, односно када будемо имали коначну понуду и када будемо знали шта ћемо тачно да предочимо члановима Главног Одбора, навела је она.

Калуђеровић је истакла да се СНП никада није водио ускостраначким интересима.

 - Да су СНП-у биле битне позиције и запошљавања, ми би одавно били на мјестима одлучивања. Међутим, нама то није приоритет. Као што нам то није био приоритет приликом одлучивања да ли ћемо ући у ову мањинску Владу, то јест прије бих да је зовемо европском или неком новом Владом. Ако та Влада буде задовољавала програмске приоритете СНП-а, онда ће то бити једна од опција која ће се наћи на столу пред чланове Главног одбора“, казала је она.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:19