Јован Вучуровић / - Јован Вучуровић
27/10/2021 u 20:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучуровић: Руководство Агенције за спречавање корупције да поднесе оставке

Он је истакао да ће АСК свакако бити смијењен у Скупштини, и послао позив ка парламентарној већини да крене у договоре, а затим и промјене у АСК и многим другим агенцијама чија су руководства остала у аманет од ДПС

Посланик ДФ-а Јован Вучуровић позвао је руководство АСК-а да поднесе оставке како би се кренуло у процес професионализације ове агенције и њеног преображаја у независну институцију.

–Подсјећам на чињеницу да је извјештај Агенције за спречавање корупције одбијен на Одбору за антикорупцију још у априлу. Такође, да постоји могућност гласања и овај данашњи би био одбијен. Зато бих желио да апелујем на руководство АСК, савјет и директорицу, да апелујем на њихову савјест и позовем их да поднесу оставке, и тако да ослободе ову агенцију, да се крене у њену професионализацију, да она буде независна, и да тиме растерете и запослене у агенцији који раде добро свој посао, а који су жртве неколико људи из менаџмента – казао је посланик ДФ Јован Вучуровић на данашњој сједници Одбора за антикорупцију Скупштине Црне Горе.

Он је истакао да ће АСК свакако бити смијењен у Скупштини, и послао позив ка парламентарној већини да крене у договоре о најважнијим питањима, а затим и промјене у АСК и многим другим агенцијама чија су руководства ,,остала у аманет од ДПС”.

– АСК се и данас налази под контролом ДПС, та партија је изабрала савјет АСК и природно је да парламентарна већина не може имати повјерења у њих. Умјесто да годину дана након промјена имамо реформисану и независну агенцију, данас се бавимо агенцијом која је била батина у рукама бившег режима, која се обрачунавала са ДФ, бавимо се агенцијом која штити корупцију на високом нивоу, штити криминал предсједника ДПС и прве фамилије, као и десетине других примјера на које АСК није хтио да реагује–, рекао је Вучуровић. –

Он је навео да према овој агенцији има исти однос као према неком партијском органу ДПС.

– Неистина је да је ова агенција независна и професионална и због тога што су људи из њеног савјета жестоко политички обојени, јер се ради о особама које су нападале ДФ, тешко вријеђале православне вјернике, СПЦ и српски народ. И у коначном, овај менаџмент АСК нема подршку у парламенту и било би коректно да поднесу оставке – закључио је Вучуровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 10:22