/ IVAN PETROVIC-IPE
10/10/2022 u 21:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučurović: Sramna akcija Konjevića i Krivokapića, nije bilo zločina u Morinju

Ovim današnjim potezom Hrvatska pokazuje da ne želi normalne odnose sa CG, već traži pojedine plaćenike koji bi ovdje sprovodili njihovu politiku, smatra on

Poslanik Demokratskog frota (DF) Jovan Vučurović ocijenio je da je otkrivanje spomen ploče na lokaciji nekadašnjeg logora Morinj, kojoj su uz hrvatske zvaničnike prisustvovali ministri odbrane i vanjskih poslova, Raško Konjević i Ranko Krivokapić pokušaj poraženih na izborima 2020. da nastave sa ekstremizmom i ponižavanjem Crne Gore.

-Ovo sto se danas desilo u Morinju govori nam da oni koji su poraženi 30. avgusta pokusavaju da nastave sa politikom koja je bila aktuelna prije obaranja bivšeg režima – da nastave sa esktremizmom, ponižavanjem Crne Gore i njenih tradicionalnih vrijednosti. Ranko Krivokapić i Raško Konjević, kroz današnju sramnu akciju, pokazuju da su agentura koja je uvijek orna i spremna da bude iznajmljena za razne tuđe interese, ovoga puta velikohrvatske, što je od njih očekivano jer pripadaju ideologiji ratnog zločinca, Pavelićevog saradnika i izdajnika Crne Gore, Sekule Drljevića. I u Crnoj Gori i u Hrvatskoj odlično znaju da se u Morinju nije desio nikakav zločin, ali ova dvojica ekstremista na sve moguće načine pokušavaju da izmisle krivicu svom narodu- navodi se u reagovanju.

Otkrivena spomen-ploča u Morinju uprkos blokadi građana

On je ocijenio i da današnjim potezom Hrvatska pokazuje da ne želi normalne odnose sa Crnom Gorom.

- Isto tako, zaista je žalosno kada hrvatski zvaničnici pominju logore i ratne zločine, kada čitav svijet zna da je na području NDH izvršen jedan od najstrašnijih genocida u istoriji, i da su se zločini ponovili i 1995. godine i da je ta država nastala na etničkom čišćenju Srba sa svojih teritorija. Ovim današnjim potezom Hrvatska pokazuje da ne želi normalne odnose sa CG, već traži pojedine plaćenike koji bi ovdje sprovodili njihovu politiku. To sto su ih pronašli među ministrima u vladi CG je nešto već viđeno, ali moraju da znaju da većinska CG prezire ovaj današnji čin. Takođe, treba napomenuti da Krivokapić i Konjević ovim ispunjavaju naloge Mila Đukanovića, i da ta ekipa nikada nije pomenula naše mučenike u Lori, koji su monstruozno pobijeni, kao ni etničko čišćenje u Oluji i Bljesku, nego su čak slali svoje predstavnike da slave te zločine- smatra Vučurović.

Dodao je i da je ova spomen ploča "privatna inicijativa i Krivokapić i Konjević treba da je okače na svoje kuće, a ne da lažima blate svoj narod i državu. Ovo je pitanje i za one koji su pozvali ekstremistički SDP u vladu, iako su znali sa kim imaju posla".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 17:45