Јован Вучуровић / - JV
22/07/2021 u 13:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучуровић: Тужилаштво наставља да штити криминалну хоботницу Мила Ђукановића

Вучуровић је истакао и да је много људи убијено и нестало у криминалним обрачунима, међу њима и ови који су писали и говорили о овим аферама и шверцу дувана годинама

Посланик Демократског фронта Јован Вучуровић поручио је да Тужилаштво и даље ћути на тврдње бившег америчком амбасадора Вилијама Монтгомерија и наставља да штити криминалну хоботницу Мила Ђукановића.

“Прошло је већ неколико дана од интервуја Вилијама Монтгонерија гдје је описао како се одвијао шверц цигара у Црној Гори, од кога је све логистички подржано, ево као што јавност могла да се увјери, не оглашава се нико из Тужилаштва. Нико не позива Ђукановића на саслушање, ни самог Монтгомерија да се покрене тај случај. Колико сам могао да пронађем, Монтгомери је изјавио да кад се Ђукановић одмакао од Милошевића да је било врло тешко обезбиједити финансирање за његову владу, почели су да дозвољавају кријумчарима цигарета да оперишу из Црне Горе. ‘Окренули смо главу и одлучили смо да не видимо то кријумчарење’, каже бивши амбасадор. ово је потврда да смо били у праву када смо деценијама причали како је финансирана власт Мила Ђукановића”, навео је Вучуровић на сједници Одбора за политички систем, правосуђе и управу.

Вучуровић је истакао и да је много људи убијено и нестало у овим обрачунима, међу њима и ови који су писали и говорили о овим аферама и шверцу дувана годинама.

“Ово Тужилаштво и даље ћути на ове појаве, и даље штитећи шефа бившег режима, И онда се неко пита из данашње опозиције, зашто су битне промјене у Тужилачком савјету. Без обрачуна са овом криминалном хоботницом нема слободе ни слободне Црне Горе, Деценијама је ово друштво оптерећено аферама везаним за шверц дувана. Правосудни органи убудуће треба да се баве овим, а без овога нема ни слободне Црне Горе, а и не можемо ићи даље ни у другим областима”, нагласио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

<p>Ilustracija</p>

MUP otvorio e-mail adresu za slanje upita i prigovora povodom lokalnih izbora u Budvi i Andrijevici Uoči izbora za odbornike u Skupštini opštine Budva, koji će se održati 26. maja 2024. godine, kao i izbora za odbornike u Skupštini opštine Andrijevica, koji će se održati 2. juna 2024. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova otvorilo je novu e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

25. april 2024 17:19