/ - IVAN PETROVIC-IPE
15/01/2023 u 18:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučurović: Uvijek ćemo slaviti naše pretke, DPS, BS i ostali da se naviknu na različitosti

On dodaje da nije na odmet i da određenim činjenicama "razobličimo i razorimo maligni uticaj koji DPS širi ovih dana po Crnoj Gori"

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović poručio je da će "uvijek slaviti naše pretke i pobjede nad svim okupatorima", a da se DPS, BS i ostali naviknu na različitosti.

-Konstatujemo da kriminalna Demokratska partija socijalista (DPS) nastavlja sa akcijom širenja mržnje prema srpskom narodu i njegovim predstavnicima. Priznajemo da su uporni u tom narativu, iako je to već viđeni, propali scenario, iz kojega su već više puta u poslednje dvije i po godine izašli kao poraženi. Ali, ako baš insistiraju na mazohističkoj politici, ako žele da se srozaju do kraja, onda nam ostaje da im izađemo u susret i da ih uskoro ponovo porazimo- kazao je Vučurović.

On dodaje da nije na odmet i da određenim činjenicama "razobličimo i razorimo maligni uticaj koji DPS širi ovih dana po Crnoj Gori". 

-Na primjer, jasno je da se DPS i definitvno odrekao istorijske Crne Gora, njene tradicije, naših predaka koji su se proslavili u velikim bitkama protiv raznih okupatora…To su odavno i na djelu pokazali napadima i odricanjem od crkve, Njegoša, ostalih Petrovića, itd. I kad su vać zauzeli krajnje negativan stav u odnosu na junačku tradiciju Crne Gore, onda je logično da DPS i sateliti svoje uzore traže u okupatorima, zvali se oni Otomanska imperija, Austrougarska, a slavljenjem Sekule Drljevića bliska im je i fašistička Italija i ustaska NDH- saopštio je Vučurović.

Kako kaže, tako pogubljeni, "poraženi i zaglavljeni u izdaji, uporno se okreću antisrpstvu, ponovo podržani od istih gubitnika u liku Bošnjačke stranke, koja je glavni privezak mafijaškog DPS ali koja se i čvrsto uhvatila manjinske vlade što dovoljno govori o njihovom moralnom posrnuću".

-I sad su se oni pronašli uvrijeđeni u pjesmi nastaloj prije više decenija u kojoj se slave pobjede Crnogoraca i Hercegovaca nad Otomanskom imperijom, iako je nejasno kakve veze imaju Bošnjaci sa tim. Znači li to da je po ,,filozofiji” BS logično pjevati pjesme u kojima se slave pobjede nad drugim okupatorima, Austrougarskom, nacističkom Njemačkom ili facističkom Italijom, a da je zabranjeno slaviti pobjede nad Otomanskom imperijom. Te gluposti neće proći, naš narod je ponosan na pobjede protiv svih okupatora, na svoje pretke, pa će i ubuduće, a najbolje pjesmom, slaviti njihove podvige- ističe Vučurović. 

Navodi da "moramo primijetiti da je i reis Rifat Fejzić ponovo pristao da bude dio propagandnih trikova i antisrpske kampanje DPS".

-On ima pravo na to, ali nije dobro da sa te pozicije podržava mafijaski DPS koji širi mržnju i da učestvuje u neistinama koje se sa tih adresa plasiraju na račun DF, NSD i naših funkcionera i gradonačelnika. Nemamo čega da se stidimo, mi smo pobjednički narod i na to smo ponosni, a ako se DPS stidi svojih predaka ili ako pjesme o pobjedama nad Otomanskom imperijom smetaju iz nekog nepoznatog razloga BS ili reisu Fejziću to je njihov problem i dobro je da se što prije naviknu na različitosti- zaključio je Vučurović. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 00:39