/ ODBOR ZA LJUDSKA PRAVA - IVAN PETROVIC-IPE
10/09/2022 u 20:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučurović: Veze Bilčika i DPS treba da istraže nadležni organi

Upravo se DF najsnažnije zalaže za ono sto EU sugeriše Crnoj Gori, a to je odlučna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, saopštio je Vučurović

Poslanik DF-a Jovan Vučurović reagovao je nakon izjave predsjednika Delegacije Evropskog parlamenta (EP) za Crnu Goru Vladimira Bilčika, navodeći da po ko zna koji put iznosi informacije koje nijesu tačne. Podsjetimo, Bilčik je danas kazao da ostaje pri ranijem stavu da vlada sa Demokratskim frontom nema podršku Evropske unije.

- Takođe, ponovo se lažno legitimiše da predstavlja Evropu, a neevropski i nedemokratski se miješa u unutrašnje stvari jedne države. Upravo se DF najsnažnije zalaže za ono sto EU sugeriše Crnoj Gori, a to je odlučna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, i DF je baš taj koji je prošao progon i torturu od bivšeg kriminalnog režima Mila Đukanovića. Vidjećemo koji su motivi Bilčika da ovako snažno podržava DPS koji je političko krilo mafije i te motive bi svakako trebalo da istraže i nadležni organi, naveo je Vučurović.

Bilčik: Ostajem pri stavu da vlada sa DF-om nema podršku Evropske unije

Kako je dodao, Vlada Crne Gore treba da se pravi u Crnoj Gori, bez pritisaka sa bilo koje adrese, a posebno od onih koji se do sada nijesu pokazali kao dobronamjerni.

- Svakodnevno istupanje Vladimira Bilčika nikako ne doprinosi dogovoru i njegovo ponašanje navodi da on nije neko ko nezavisno posmatra situaciju u našoj državi, već se radi o nekome ko je snažno povezan sa DPS. Dakle, sa jedne strane nas EU poziva na obračun sa organizovanim kriminalom i korupcijom, a sa druge Bilčik podržava one koji su stvorili najopasnije kriminalne organizacije u Evropi. Ponašanje Bilčika prije svega govori da on ne poštuju Crnu Goru i njene građane, samim tim što ne poštuju volju građana sa izbora, saopštio je Vučurović.

Kako zaključuje: "EU je naš partner, i evropske integracije su naš cilj, ali neki su sebi previše dozvolili i vrijeme je da stanu".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 07:44