Иван Вујовић / - IGOR SLJIVANCANIN
09/06/2021 u 13:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вујовић: Бајденова одлука опомена свима да смање своjе политичко-националистичке доживљаjе

Jасно jе да jе актуелна црногорска Влада дизаjнирана и створена под директним покровитељством власти у Београду и СПЦ истиче Вујовић

Одлука предсjедника Сjедињених америчких држава Џозефа Баjдена да његова администрациjа уведе санкциjе свима у региону коjи помисле да се играjу промjене граница и регионалне дестабилизациjе одлична jе опомена новим – старим планерима српског свијета да смање своjе политичко-националистичке доживљаjе и апетите, казао је генерални секретар СДП Иван Вујовић.

– Вjеруjемо да jе ова одлука примарно усмjерена према радикалско-СПС Влади у Београду коjа у посљедње вриjеме све чешће и дрскиjе атакуjе на сусjедне државе, првенствено Црну Гору, чиjи значаjан дио власти држи под пуном контролом – истиче Вујовић.

Jасно jе да jе актуелна црногорска Влада дизаjнирана и створена под директним покровитељством власти у Београду и СПЦ, као и то да те двиjе адресе даjу вjештачко дисање овоj и оваквоj власти, само са jедним циљем – да се одржава империjална амбициjа да се од Црне Горе у блискоj будућности створи jедна од провинциjа српског свијета.

Зато jе посебно и стратешки важна ова одлука америчког предсjедника jер се њоме шаље jасна порука да се наш главни евроатлантски партнер враћа у регион и да, у садеjству са нашим ЕУ партнерима, неће дозволити нову дестабилизациjу прилика у њему, напомиње Вујовић.

– Посебно неће дозволити реинкарнациjу великодржавне идеологиjе и jош мање његову примjену у пракси, коjу наjбоље осликава биланс злочина чиjи jе jедан од главних протагониста jуче осуђен на доживотну робиjу – истиче он.

Великосрпски, а и сви други националисти, коjи би можда опет хтjели да се играjу туђим животима и перспективом грађана региона Западног Балкана сада знаjу да им те авантуре не могу проћи па jе боље да их се на вриjеме окану и посвете мирољубивоj и партнерскоj политици коjа jе jедини пут за стабилнст и просперитет региона и држава у њему, закључује Вујовић у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:26