Златко Вујовић
20/07/2021 u 19:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Вујовић: ДФ-у одговарају избори што прије

Све указује да ће јесен донијети на политичкој сцени турбуленцију, наводи Вујовић

Политичка сцена је у пат позицији након јучерашњег састанка између представника партија владајуће већине, казао је за ТВЦГ аналитичар Златко Вујовић, преноси портал РТЦГ.

Сматра да би јесен могла донијети радикализацију политичких прилика ако не буде договора између прозападних партија власти и опозиције у вези с одређним законским рјешењима.

-Ми смо у једној пат позицији, да би се из ње изашло потребно је да неко од актера предузме рискантан потез који би, шаховски говорећи, развио партију и довео до неког епилога који би био успјех једне, а неуспјех друге стране-каже Вујовић.

Вујовић оцјењује да ДФ-у одговарају избори што прије.

"С друге стране ДФ је често давао веома радикалне изјаве које нису биле параћене неким конкретним потезима па самим тим и тежина њихових ријечи није толико снажна".

Ситуација тренутно одговара Демократама, ГП УРА и премијеру Здравку Кривокапићу.

-То је прије свега онај дио законских промјена за који је потребан договор са опозицијом, а такође на међународном плану неки потези и да, као што је некад растао притисак на ДПС, сад расте на ова два лидера с обзиром на то да се зна да су били некад јасни и очекује се да испоруче та обећања поводом неких питања и сада се очекују да се испоруче та обећања- каже Вујовић.

Све указује да ће јесен донијети на политичкој сцени турбуленцију.

-Јесен ће сигурно донијети радикализацију политичких прилика ако не буде договора између дијела власти и опозиције, а ако би се постигао неки договор уз посредовање међународне заједнице, онда би се могла очекивати снажнија подршка међународне заједнице у рјешавању неких конкретних питања- навео је Вујовић.

Иако то није политички профитабилан посао на Бечићу је да покрене дијалог са ДПС-ом, каже Вујовић јер су како додаје, међународни партнери на граници стрпљења.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

23. septembar 2021 10:34